who'd you rather be, the beatles or the rolling stones?


pressbild

Jag har tre frågor till er idag.

1. Är det värt det att betala för en eländes gatufest för att få se årets hype -  som man själv tröttnade på?
2. Hur är det ens möjligt att jag är sjuk igen?
3. Vad är grejen med ung vänsters "vill du ha det som i Sovjet"-kampanj? Borde inte i princip vilket annat parti som helst än just dom ha den? (Här tänker jag på att Sovjet var en kommunistdiktatur och ung vänster ligger hyfsat långt till, ja, just det, vänster. Jag lägger inga vidare värderingar och liknar inte vänstern vid Sovjet, jag mest bara undrar hur fan dom tänkte?)

Nu kom jag på att rubriken (grymma gamla Metric) också var en fråga. Så det blir väl fyra då. Ni kan få slippa svara på den, fast det kanske är en ganska intressant fråga egentligen? Beatles eller Rolling Stones? Själv skulle jag nog vara Beatles... eller nej, förresten, det gick ju bara åt helvete där. Inte för att Mick Jagger känns så fräsch these days, heller. Det är alltså fråga om en död Lennon eller en ofräsch Jagger. Knivigt!

Kommentarer
Postat av: kalle..

här kommer jag som ung vänster medlem och svarar på den tredje frågan iaf:p

sovjet var en kommunistdiktatur.. de hade ingen yttrandefrihet och ingen demokrati..

ung vänster vill skapa ett socialistiskt samhälle.. våran ideologi stärker demokratin och yttrandefriheten mer än vissa andra parti som sitter i riksdagen.

vi vill ha demokratisk socialism och inget annat.. Sveriges högerpolitk är mycket mer lik sovjets politik än ung vänsters är.

Därför drog de igång den här kampanjen för att yttrandefriheten minskar och makten flyttas ännu längre ifrån folket med den politik som förs nu än den har gjort på länge...

2009-04-18 @ 11:05:36
URL: http://sheena.webblogg.se/
Postat av: Hanna

Åh.

Jag håller inte alls med om att makten flyttas från folket, snarare tvärtom, men okejdå. Det var en förklaring.

2009-04-18 @ 11:56:32
URL: http://asymmetrisk.blogg.se/
Postat av: Emil

Det var en dålig förklaring. Vänsterpartiet, och i synnerhet Ung Vänster, är det riksdags(aspiranta) parti som mest strävar åt ett sovjetsystem. Inte så mycket att orda om.

Även om jag själv kommer att lägga min röst på Vänsterpartiet (alt. Fi) är det en ytterst märklig kampanj. Men jag antar att det är ett försök att anspela till Doktor Kosmos låt "Vill vi ha det som i sovjet, eller vadå?" Jag vet inte riktigt, lustigt är det, absolut.



Kul att du tar upp det här förresten, jag och mina kamrater har ironiserat över det här sedan kampanjen började (vilket nu är ett par år sedan,minst).

2009-04-21 @ 17:50:46
Postat av: Hanna

Emil: Jag funderade lite på det där sen. Kanske är det så att det var ett drag för att avsäga sig hela kommunism-grejen (de har ju faktiskt trots allt två historiska partinamn som innehåller nåt med ordet "kommunistisk" och det är kanske inte helt gynnande att Ohly själv kallade sig kommunist ett bra tag efter det, heller).

Doktor Kosmos-låten var ju annars skönt att trycka in i en kampanj.



Och, jo, den är jättegammal, tror jag såg den -07 först.

2009-04-21 @ 22:00:27
URL: http://asymmetrisk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0