go to bed, world

"Är man inte åtminstone lite röd har man inget hjärta; är man inte åtminstone lite blå har man ingen hjärna."

Det är med andra ord okej att vara vadfan man vill. Nu kan ni sluta försöka prata politik med mig, jag kommer aldrig prata tillbaka ändå. Det känns ganska naturligt att skylla på att jag är femton och att jag har en hel del mer akuta problem, som tillexempel vad jag ska göra på nyår.


om klassiker

Hela förmiddagen ägnade jag åt två låtar. Klassiker som nog inte ens går att lyssna slut på. Popsicles Hey Princess och Not Forever. Ni kan försöka, ni med. Släng en förmiddag och förvånas ni också.

mot gummi glas och metall



Jag tycker om mina lurar, det ville jag berätta för er. Klockan är natten och jag blandar Kristian Anttila med Magnetic Fields och har det allmänt bra med en närmast överhettad dator i knät. Fan alltså, lov är min grej.

olof palme in the house (version 2.0)

Pappa vattnar blommorna, och pratar i vanlig ordning med dom under tiden.
Han:
Ska lilla Olof ha vatten här, också?
Jag: Vadå Olof? Varför heter den Olof?
Han: Ja, det är ju en Palm, klart han ska heta Olof!

Det var Olof nummer två, det.

about summer

Ur Idas blogg: Igår promenerade jag och Hanna ner till midsommarrassle. Det var trevligt som satan. Vi räddade bl.a. Svensk Pops basist från att bli nedslagen av någon random lokal patriot. Och han delade med sig av sin livsvisdom. Han tyckte att vi skulle ligga med så många som möjligt, för att till slut hitta den det kändes förjävla bra med. Och då hade vi hittat rätt. Det låter vettigt.

Haha, herregud. Om jag vill ha sommar? Jo tack, det vore bra. Om jag ska länka till Idas blogg? Nej, det tror jag inte att jag får. Men hon är för smart för att inte bli länkad till. Egentligen. It's a shame. Nu ska jag hjälpa mig själv till ostkakan. Au revoir, människor!

what's hot and what's not

Såhär till jul finns det många saker som gör mig extra glad. Och så finns det dom som gör mig lite mindre glad. Självklart tänker jag dela med mig.

Saker jag gillar den tjugoförsta december:
1. Vintersolstånd -
Nu blir det ljusare. Det var ju förövrigt detta vi firade såhär års innan kristendomen kom och ändrade om lite.
2. Te - Snart har jag bytt ut kaffet. Men inga tepåsar, det ska vara den riktiga skiten.
3. Dans - Tyvärr tycks det allra bäst i uppehållen. Jag saknar det. Det gör mig glad.

Saker jag ogillar den tjugoförsta december:
1. Gina Tricots reklam -
Spare me. Snälla, bara spare me!
2. Julmat - Är jag fel i tiden eller?
3. Indietalibaner - Nu peppar vi inför sommaren istället - mainstreampopens tid.

why can't you just forget about algebra?

A Camps nya, hörrni ... blir det bra eller what's going on? Jag har inte en susning faktiskt. Jag skulle mest bara vilja ha Ninas röst. Okejdå. God natt, au revoir och imorgon är det jullov!

om skämt och sånt

När man skriver sådant som inte ska ligga i garderoben forever more, är det vissa saker man måste tänka på. Den viktigaste är att tryckfrihet och åsiktsfrihet inte gäller. Nu blir man ju sällan straffad för det man skriver, men folk tycker mest att man är en odräglig idiot om man fritt utövar ordet på något vis som inte skulle vara helt politiskt korrekt, och det är inte alltid till ens fördel. Med andra ord är det ytterst tabubelagt att säga det man egentligen vill.

Värst är det med skämt, för hur många gånger man än påpekar att något är ett skämt finns det alltid folk som tycker att man inte borde skämta om det för att folk kan ta åt sig.
I Sverige får man skämta om ganska mycket, men aldrig om
a) invandrare
b) kvinnor
c) några andra grupper som skulle kunna ses som underlägsna i ett sånt sammanhang

Det är alltså fritt fram att skämta om vita, medelålders män. Men hur kul är det nu då?
Bara en parantes, sådär. Jag är hemma på lunch. Igen.


om att hitta sig själv, eller att strunta i det

"En människa med lupp skulle nog säga att jag inte har hittat mig själv. Det skulle jag nog också säga, antar jag, fast jag skulle inte säga det så. Eller det kanske jag skulle.
Jag menar, jag vet ju lite om mig själv. Jag vet vad jag tycker om, och därav också givetvis det jag inte tycker om. Jag vet på ett ungefär vad jag vill, i alla fall för de närmaste fem minuterna, och jag vet vilka som är mina bra och dåliga egenskaper och så vidare. Jag tror att jag vet att det kommer att gå bra för mig. Fast ibland är jag inte helt säker.
Nej, jag har nog inte riktigt kommit runt mig själv. Jag vet inte ens vad som skulle vara så viktigt med att göra det, så jag antar att jag inte precis stressar ihjäl mig över det. Man har ändå inte tid att springa och leta efter sig själv hela dagarna.


Att vara femton är trots allt ingenting. Med lite tur har man levt typ en femtedel av sitt liv när man är femton. Och det är egentligen ingen större skillnad på att vara sexton. Eller sjutton. Det är ju en bra sak, i alla fall. Jag är gärna ung, dum och oerfaren om det innebär att jag har fyra femtedelar av ett liv kvar att erfara saker på. På så vis är det ju oerhört sorgligt att bli gammal. Då har man redan gjort sina val, och haft sin tid. Och sen då? Jag har aldrig varit mycket för det här med reinkarnation. Tanken på sådant skrämmer mig mer än idén med bara ett liv. Och jag vill verkligen inte bli en ko."

Ny kategori. Tyckte att ni skulle få ta del av lite tankegångar av den, ehum, lite mer svindlande sorten. Det mesta är taget (och omarbetat) ur mina texthäften som finns, just precis, i min garderob. Fast det är förstås mest trams det också.


days like this

Vet ni vad jag gjorde idag? Jag klev upp, såg mig själv i spegeln och gick och la mig igen.
Shit happens. Titanic gick på trean igår, och av okänd anledning fick den mig i smärre psykisk obalans. Försök att sova då, liksom. Kom i alla fall upp sen och nu är det lunch. Pepparkakor i mitt fall. Åh ja.

kaffe



Ikväll har jag tankarna på kaffe. Med mjölk, faktiskt. Jag
är annars den lilla tjejen som chockerar genom att dricka svart.

oh you sick sick world

Det är sant. Men å andra sidan har Chyt nu fått the keys. Så ikväll är jag inte hemma. Ikväll är det jag, min vän och ett tomt hus. Och det är mycket roligare än det låter som! Så, au revoir som man brukar säga.


gitarren och jag


och så skapade Gud sex av de sju dagarna

Söndagar måste, bara måste vara djävulens påfund.
Jag kan inte finna någon annan anledning till att jag sitter här och spelar spindelharpan och lyssnar på Mario Cart Love Song. Ingen.

men and music





Två exempel på hur ... vackert det kan vara. Så mitt tips? Börja spela musik!
Bilderna är som ni förstår inte mina.

världen går under i åtta megabit

Folk är ganska roliga. Det är intressant hur människor köper ekologiska varor som fraktats hit från andra sidan jorden och tror att dom gör en fantastisk välgärning.
Om ni nu så prompt måste vara miljöhysteriska kan ni väl göra det rätt åtminstone?

Om ni förresten är sugna på bra julmusik så föreslår jag Moto Boys version av Ave Maria. Och det är faktiskt mitt enda förslag. Au revoir.

förrädiska varma saker

Sen var det ju det här med att inte ha ansiktet för nära när ljuset när man blåser ut det. Faktum är att det är högst fördelaktigt att göra det hela ugnt och försiktigt. Men vad hjälper det, när faktum också är att släckprocessen inte alls är speciellt förutsägbar. Jag kunde väl aldrig tro att ett en utandning med luft från min tunna lilla kropp skulle anta orkanstyrka. Priset för min oförsiktigthet står att beskåda i mitt ansikte. Vackert.

konsten att hitta sig själv, steg ett

Bror sitter och småpratar med katten: Ja, du, Flingan. Jag är på ditt lag. Vi är lika du och jag ... Jag går också omkring och är dryg och gör inget vettigt hela dagarna.

Acceptans är ett första steg mot självförverkligande.

klagoande

Jag tror det har varit världens längsta dag idag. Amanda har åkt till Thailand och ja, typ ingen annan jag direkt umgås med var där (Chyt för fan!) så patetiskt nog har jag gått omkring helt ensam hela dagen. Och jag förutspår att det kommer att förbli så de resterande två veckorna. Om dom går lika segt som denna dagen så kan jag nästan platsa i en tycka-synd-om-artikel i Aftonbladet. Joy.

Bara för att jag nu kan, ska jag förlänga dagen ytterligare genom att plugga fysik. Jag har egentligen slutat den kursen, men om jag gör om ett prov och skriver mvg på det så kommer jag få det i slutbetyg. Det är rätt stort. Högsta betyg i värsta ämnet (förutom slöjden). Fast då måste jag som sagt lägga manken till och faktiskt plugga. Monstret inom mig (mitt riktiga, lata jag) utstöter ett avgrundsvrål. Ciao!

you'll take advantage 'til you think you're being used

Tiger Lou - You can't say no to me
Fleetfoxes - White Winter Hymnal
Kate Bush - Hounds of Love


thelifepursuit

Jag hade glömt en sak. Belle & Sebastian är i princip det enda jag lyssnar på under december månad, förutom de jullåtar man blir tvungen till. Jag har ingen förklaring till varför det är såhär, men jag vet att det passar mig ganska så utmärkt faktiskt. Det var mest det. Nu ska jag rusa ner till stationen, en viss Ida kommer visst!

skäll och oskäll

Argh, jag blir tokig! Sluta bryta ner den fåniga bilden jag tvingar mig själv att hålla fast vid. Ni vet, den där som går ut på att mänskligheten är ett släkte som är begåvat och förstår vikten av humor. Sluta innan jag blir manodepressiv för bövelen! Totalt förvirrande, människor! Shape up lite va?

Nåja. Jag är ledig idag. Det är skönt och så vidare. Jag tänkte vara ungefär hur lat som helst hela dagen. Det får man, eftersom ordet "studiedag" sedan länge förlorat sin ursprungliga innebörd. Om den ens fanns från början. Take care!

maybe life is a song, but you're scared to sing along

Jag lider av beslutsångest. Men annars mår jag. Jag har lånat hem The hitch hikers guide to the galaxy och den är djävulskt rolig på originalspråket. Fast det där lånet alltså ... Bibliotikarien syntes inte till någonstans så jag blev tvungen att göra självlån - vilket innefattar användandet av en dator och en streckkodsläsare. Eftersom jag inte är så teknisk tyckte jag, anvisningarna till trots, att det var ganska svårt att klura ut hur man skulle bära sig åt med alla apparaterna. Så den stora frågan är om boken verkligen blev utlånad i mitt namn eller om jag faktiskt har gått iväg från biblioteket med en olånad bok (fast tekniskt sett är den ju lånad, eftersom den inte är min och jag ämnar lämna tillbaka den, men det argumentet biter nog inte på bibliotikarien).

Sånt kan göra en lite nervös. Jag skulle tippa på att situationen är femtio-femtio. Gulp.

RSS 2.0