söndagsmusik och muffins

Denna första advent tillbringas inne med nybakta chokladmuffins (som blev lite småkassa, Amandas recept är fasen det enda som funkar!), och bra musik. Typ Cut Copy och Does It Offend You Yeah. Fint.

Nu: fix, sen kanske lite julskyltning? Den brukar vara ganska mysig här i samhället!

snart har helgen vecka 48 tagit slut

I helgen vill jag att ni lyssnar på en låt. Den heter Helgen v. 48 och känns ju ganska så passande just denna helg ... Med Bob Hund, mes amis!
Egentligen borde jag väl säga åt er att lyssna på deras nya istället ... för det är faktiskt precis bara sådär lagom gubbigt, skånskt och härligt som det alltid har varit. Men det kan ni faktiskt ta nästa helg istället.

skolor och liknande

Jag diskuterade min fortsatta utbildning med en kompis, och så frågade han vad jag egentligen tyckte var en bra skola. Jag fick fundera ett tag men kom sedan fram till hur jag egentligen vill ha det. Det är inte så jäkla noga, jag vill bara ha ett ställe som
a) har en linje jag vill gå
b) kan ge en vettig utbildning
c) inte har tuggummin fastkletade överallt på väggar och möblemang

Sen är jag nog nöjd.


det värsta jag vet

Jag har nyss betalat 150 spänn för att få vänta i tjugo minuter, och sedan bli behandlad som en komplett idiot i två och en halv och tillsist få ett recept utskrivet och bli beodrad till apoteket av en kärring som inte använde sig utav hälsningsfraser. Kort sagt, jag har varit på läkarbesök.
Sist jag var på ett sådant, blev jag stucken fem gånger i vardera arm tills sköterskorna tillslut lyckades pressa fram blod ur mig (jag har sådär tunna ådror som varken syns eller känns) varpå jag blev utschasad med ett "värst vad du ser blek ut".

Vårdplatser ger mig stora skälvan. Det känns ganska orimigt att jag betalar för att komma till ett ställe jag är livrädd för (hallå, det luktar sjukdom, död och långsam förtvining, är det konstigt att man blir stressad eller?). Att jag dessutom ska dit tre gånger till inom nära stundande framtid känns som något som kommer kräva viljestyrka jag inte besitter. Gulp.

it's that time of year





Redan, förresten?

sånt som går utanpå ord

Du är min hjälte för du vågar vara rak
Du är min hjälte för du är precis så svag som jag
Kom och hjälp mig, jag behöver dig... igen, igen, igen

Kent - Vinternoll2

gammal musik

Neutral Milk Hotel - In the Aeroplane over the Sea

Det berättas att jag var ett Neutral Milk Hotel-fan redan vid fyra års ålder. Jag minns det faktiskt själv. Jag satt vid vedkorgen bredvid kakelugnen och diggade i min tystnad. Det är inte konstigt att jag blivit den jag blivit vad gäller musiksmak och så.

mössa och nittotalsflashbacks



Jättedålig bildskärpa. Jag sabbade den genom att klicka på "spara" istället för "spara som" när jag skulle kolla bildstorleken. Oerhört begåvat.
Men ändå. Det bästa med vintern är att man får ha mössa på sig. Nästan alltid. Lärarna whinar lite men det brukar gå bra, för jag vet att dom innerst inne tycker om min mössa. Även på lektionstid. Dom tycker däremot inte om när killarna har kepsar. Jag tror bestämt det lukar ojämställt! Inte för att jag klagar.

Dagens notering där, alltså. För övrigt har nittiotalet kommit tillbaka. Placebo är fortfarande bra, det är okej att lyssna på Britney Spears och Bob Hund har släppt nytt. Vackra minnen framträder.

en hypad film på en halvdan bok

Herrejävlar vad hypad Twilight blev helt plötsligt. Den är överallt. Filmen, alltså. Jag ska nog se den snart, men som vanligt lackar jag på saker och ting när hundratusen blonderade brudar med bristfälliga kunskaper i grammatik bloggar kärleksfullt om det. Inte så konstigt kanske. Dessutom kommer boken vara bättre. Och den var inte ens överdrivet bra. Det var mest mysigt för att jag, Carolina och Amanda brukade stänga in oss och högläsa den - det var innan folk blev galna i de där böckerna.

För er som börjar fundera, så vet jag inte varför jag skriver detta.


artiklar om bränder

Nu har jag slutat gnälla och börjat utnyttja min tid. Jag är en sån där förvirrad människa som är hemskt seg på att komma igång med saker och ting, ett syndrom som förvärras när jag har feber. Men nu har jag börjat skriva min faktaartikel om bränder. Ni anar inte hur dåligt med statistik det finns över sånt. Bränder, alltså. Och dessutom kan jag inte orientera mig på Statistiska centralbyråns hemsida. Jag känner att detta kommer bli svårt.Hittils är det mest matnyttiga jag hittat "varje år inträffar flera tusen bränder i Sverige". Och detta ska jag bygga en längre artikel på. Hm.


sometimes, it's all you need to say


feverish thoughts

Feber gör lustiga saker med en. Efter tre timmars sömn gäckad av talande ananasfrukter, vaknade jag och trodde helt utan anledning att min mobiltelefon var sönder. Rusade upp för att leta reda på föremålet för min oro, bara för att upptäcka att varenda sak jag vidrör känns som iskalla slag mot min hud. Hittar den helt intakta mobiltelefonen och ramlar i soffan igen. Somnar vaggad av de vågor som rasar i mitt huvud.

Det verkar ju helt sinnesförvirrat. Vilket det antagligen är också, när jag tänker efter. Imorgon ska jag på öppet hus på ett par skolor. Jag planerar att vara på topp tills dess. Va? Tyst. Bara tyst. Det är inte alls dömt att misslyckas. Alls.

uppdatering modell liten

Ikväll är det ingen pigg Hanna som skriver. Jag har feber, frossa och rent löjligt ont i halsen. Jag genomled kalas hos farmor och farfar ganska mycket tack vare biskvierna. Det skulle lätt gå att skriva en uppsats om dem ... men det ska jag inte göra nu, tro det eller ej.
Jag har tagit in mitt täcke och högtalarna i vardagsrummet, så jag tänkte ligga helt still och snurra bra musik istället. Nu. Ädla riddare och vackra jungfruar, var snälla och ta hand om er. Godnatt.


the nights with the bright lights


marinerade räkor och Built to spill

Jag frågade vad mamma och min bror tyckte jag skulle blogga om idag. Mammas spontana svar var "blogga om marinerade räkor!", men jag vet inte. Känns som det blir satsumas-inlägget all over again ...
Så, min dag? Jag har haft oförklarlig träningsvärk och ont i princip överallt, så jag har legat på soffan. Kulmen på ansträngningsfronten nåddes när jag i femton minuter gav mig hän åt franskaboken. Sen var det mest Built to Spill som gällde, deras Perfect from now on är en smärre skatt som jag lånat av pappa på högst obestämd framtid.


att vara eller att inte vara

Igår bowlade jag. Igår vann jag på bowling för första gången i mitt liv. Det är nog första gången jag vinner i en sport över huvud taget. Jag är ju ganska så haj på dans och sånt, men jag motsätter mig lite att tävla i det eftersom det är en bedömningssport, och jag trivs inte när jag blir bedömd av människor och tvingas prestera i någonting som jag älskar att göra - för att det är, just det, kul. (Det har gått bra för oss, jag känner bara såhär ändå).
Det är väl jag och idrotten. Jag tycker om fysisk ansträngning när jag får ägna mig åt den i lugn och ro, och känna att jag gör det för min egen skull. Ta bara alla fotbollsspelare här i trakten. I min ålder spelar man inte enbart för att det är kul längre. Nu börjar det märkas vilka som är  lite bättre än de andra. Vi har en ganska stor (tror jag?) fotbollscup som pågår här just nu. Och vad gäller spelarna i min ålder hör jag tre namn hela tiden. Tre. Vad hände med resten av laget? Är man femton år, är inte idrott på skoj längre. Då ska man vara bra på det. Annars lyfter folk på ögonbrynen och undrar varför i hela fridens namn man sysslar med en idrott man inte är bäst - eller i alla fall ovanligt bra - i.

Äh. Jag vet inte vad det här var för något jäkla debattinlägg. Men i alla fall. Är du inte bäst, syns du inte. Syns du inte, finns du inte. Det är lite tråkigt med alla dessa stressmoment.

om skolan och sånt

Välkommen vardag. Imorgon förväntas jag lämna in religionsuppsats, göra en franskadiagnos, lämna in mitt uppvärmingsprogram samt hålla i stretchningen på idrotten, komplettera mitt fysikprov med formler för radioaktivt sönderfall, lämna in 18 frågor ur fysikboken och ha gjort klart mattekapitlet. Imorgon. Behöver nästan inte ens säga att detta kommer misslyckas kapitalt, och jag behöver nog inte heller tala om vad jag ska göra ikväll.

Soundtrack, det agerar gamla hederliga Oasis. Godnatt!

puerto rico

 
    



En massa vatten och kringelkroksvägar som ser ut att ta vägen rakt ut i ingenstans. Kanske ger en liten bild av min gångna vecka, jag vet inte. Om vi lämnar det förflutna så tänker jag tillbringa min kväll med att lyssna på Cut Copy. Och jag tänker börja nu på momangen. Så ciao!

homecomings

En vecka går fort och nu är jag hemma igen, aningens mer solbränd och uppvilad än jag var innan, och det är ju bra. Jag har dock levt en timme fel i tiden hela veckan, så jag och pappa har hela tiden trott att klockan var en timme mer än den egentligen var. Och det gick ju bra ... ända tills vi skulle med transferbussen klockan fem idag på morgonen, men istället stod ute klockan fyra på morgonen och undrade varför inte bussen kom.

Jag är jättedåligt uppdaterad. Tidningarna säger att USA har valt ny tillträdande president tillsist. Jag ska i min okunnighet inte kommentera detta vidare, utan jag håller helt enkelt med Berlusconi om att han nog säkert blir en bra ruler - han är ju "ung, snygg och solbränd".

parantesquiz

En liten parantes bara. Jag tycker ni ska göra mitt Enerverande Hannafrågor-quiz. Mest för att jag tog mig tiden att skapa det. Och för att det kanske är lite kul. Och ganska lärorikt. Så mes amis, fire away på http://www.quizyourfriends.com/take-quiz.php?id=0811041353541900&a=1&

Hade bra nu!


oplanerade semestrar

Blir inte uppdaterat här på ett tag. Jag åker visst till Gran Canaria imorgon. Det ja. Det hela bestämdes igår. Planering, mina vänner, det existerar helst inte i min värld. Så nu säger jag väl godnatt bloggen, på en vecka eller så. Är det boring väder eller så där, kan jag ju placera mig själv på ett nätkafé nån gång då och då. Hoppas väl i alla fall på att hamna i någon stad, men det vet man ju aldrig, kan ju bli dumpad nånstans ute på vischan. Inte för att det skulle kännas ovant på något vis. Men ni vet, för omväxlingens skull.

Jag hade förövrigt utvecklingssamtal idag. Eller kvartssamtal som det hette på den gamla goda tiden. Intressant fenomen det där. Det är samma gamla visa vareviga år. Kan jag få sluta högstadiet snart, liksom?

nordiska pianofabriken



Älsklingstinget i vardagsrummet. Gitarren står på mitt rum. Nu ska jag återgå till min uppsats om Islam. På sista sidan ska jag nu skriva om vad jag tror att Muhammed tycker om saker och ting. Jag försöker mycket strängt att inte lyssna till mina personliga tankar som skriker att Muhammed bara är en påhittad gubbe som man inte får rita karikatyrer av.

amerika

USA, USA, USA. Det är USA överallt. På teve är det USA - USA - USA och på radion är det ett nästan lika farligt USA-ande. Det var visst något himlans val på gång?

Ha - ha - ha. Men jag börjar faktiskt bli jäkligt trött på det där Amerika nu. Och då är det ändå sorgligt hur okunnig jag är i fråga om hela valet. Bah.

do you remember?


om jag lyssnat på allt dom sa, hade jag inte levt idag

♥ Nordpolen - Reglerna har Ändrats

Som ett discopounding Broder Daniel på svenska. Om det går, så är det Nordpolen. Fast tråkigt att dra en massa liknelser. Nordpolen är Nordpolen, och det är bra!

i have a happy secret

Mates Of State - Get Better
Van Morrison - Days Like This
Neutral Milk Hotel - King Of Carrot Flowers (part I)
Håkan Hellström - Båda Sidor Nu
Popsicle - Hey Princess
Detektivbyrån - E18
The Magnetic Fields - California Girls
Parken - Åt Helvete Med Himlen
Marianne Faithful - Working Class Hero
Yvonne - Revelations
Ted Gärdestad - Helt Nära Dig
The Lucksmiths - Untidy Towns


RSS 2.0