- höstkallt -

Jag fryser. Skakar. Det är hur kallt som helst, typ som någonstans i norra Europa. Nästan som att man vore i Sverige.
Fan vad rolig jag är. Brilliant. Idag har jag haft två lektioner, piano, och sprungit en runda. Det var skönt, det regnade över hela mig och jag blev inte ens trött. Såhär efteråt känner jag dock att det kanske inte var så jättesmart ändå, hade redan träningsvärk sedan dansen igår, och det blev ju knappast bättre nu ... Men det ger vi.

Pappa har lovat att elda i kakelugnen och då är det höst! I och för sig började han med det redan i mitten av augusti, men i alla fall. Höstkänsla är det. Jag gillar det. En vecka till, eller så. Sen lackar jag. It's gonna be a long, cold winter.


- those dancing pants -

Jag har ett par dansbyxor jag gillar, ett enda. Morsan slängde dom i tvätten innan idag, utan att jag hann tänka på att jag har träning ikväll. Vi försökte hitta en lösning på problemet, och mamma fann den. Det enda problemet är att den lösningen innefattar torktumlaren, och dessa byxor bör inte tumlas.
Mamma: Men alltså, man skulle ju kunna ... ändå ... jag menar, jag tror inte ...
Jag: Exakt vad händer om det går åt skogen?
Mamma: Jo ... dom skulle kunna ... kanske, möjligtvis, krympa en ... liten, liten aning.

Håll tummarna för att detta går vägen nu? Och notera den löjligt bra rubriken...

- arg? -

Jag verkar tydligen arg ibland. Folk frågar om jag är arg typ, stup i kvarten. Och jag fattar inte varför.

För att reda ut detta: jag är inte arg.

- pausknapp -

Detektivbyrån - Sista Tryckaren
Detektivbyrån har släppt nytt, jag tackar och bockar och bugar och känner att detta blir soundtracket till resten av mitt liv, eller åtminstone till resten av tvåtusenåtta. Sista Tryckaren är låten man spelar när löven är både bruna och gröna och man går hem från skolan och funderar på mindre existentiella frågor, som tillexempel vad dagens tevetablå har att bjuda på. Sista Tryckaren är precis så vemodig, trevande och fantastiskt storartad på det lilla viset som den sista tryckaren ska vara.

Nu ska jag gå härifrån innan det låter som att jag försöker bygga upp en roman kring en poplåt.

- hanging around -

Sitter hos Ida på Öland och gör lilla bloggen idag. Mhm. Ännu en skolvecka tog slut, det gick fort. Swomp sa det bara. Så idag är det lördag. Ska ta buss och tåg hemåt senare idag, och på kvällen blir det antingen partey eller jätte-inte-alls-partey-i-soffan. Jag vet inte vad jag känner mest för. Detta är nog, förövrigt, mitt vanligaste dilemma. Jag är ett typiskt I-landsfall. Det är jag egentligen väldigt tacksam för, men strunt samma just nu.

Funderar lite på om jag vågar väcka Ida. Jag har svårt för att väcka människor. Det ser så behagligt ut för henne att bara ligga där. Jag vet ju själv hur skönt det är att sova, liksom. Det bästa som finns. Att ta ifrån någon det bästa som finns känns ju inte så snällt. Fast å andra sidan kommer man ju att få njuta av fler nätters sömn i sitt liv. Förhoppningsvis.

- var ligger landet där man böjer bananerna? -

Det är inte bra för mig att hålla lekdanskurs. Varje gång får jag nångon spexig låt på hjärnan, som sedan sitter där tills nästa torsdag, då jag byter ut den mot en annan. Just nu sitter jag och sjunger "var ligger landet där man böjer bananerna ...". Snyggt!

Ointressant fakta for you: jag är irriterad. Sur. Jävlig. Och jag vill absolut inte vara det. Stört.

- kaffe -

Jag. är. så. kaffesugen! Jag har gått omkring hela eftermiddagen och funderat på vad tusan det var jag var så himla sugen på. Jag gick igenom alla mina vanliga cravings i tankarna, men nej, jag ville varken ha marabou, mint- och kaffepolly, äpple eller all bran. Detta låter ju alldeles fantastiskt märkvärdigt kom jag på nu, att vara sugen på något speciellt men inte veta vad, men så var det i alla fall. När jag kom innanför dörren hemma slog det mig. Det är ju kaffe jag vill ha!

Nu sitter jag alltså och väntar på att kaffet ska koka klart där ute. Sen ska det marsch pannkakas, för det nalkas dans i afton, vilket jag kanske redan sagt. Hursomhelst. Kaffe!


- the present and the future -

Idag har jag sprungit. Sju kilometer blev det, och fy baljan vad trött jag är nu. Lilla jag. Så nu har jag parkerat mig framför teven och känner mig som en mindre pepp version av mig själv. Som en av dom gula disktrasorna. När jag egentligen är en såndär fräsig rosa. Öh. Nåväl.

Imorgon blir det jobbig skoldag, och sen leka dans med barnen, det är kärlek. Kom på att jag har rent löjligt mycket franska att göra också. Shit happens, som vi brukar säga. Bättre det än att det står still totalt, antar jag?

- strykjärn -

Någon borde förklara för såna som skriver läroböcker att det pedagogiska syftet med bilder är förgäves om man inte ser vad bilderna föreställer. Amanda och jag hade det besvärligt när vi försökte tyda en oformlig klump på en sida i kapitlet om energiförvandlingar. Amys resonemang gick ungefär såhär: "Alltså ... det är helt enkelt en klump. Fast det ser lite ut som en bil ... Men vänta nu ... är det inte ett strykjärn?!"

Idag har vi fått våra skolkataloger. Jag är ungefär lika nöjd som vanligt ... huhu.


- måndagar 10:53 -

Måndagsförmiddagar kan vara ganska bra!
Jag har haft en lektion, fysik, och ska tillbaka till
skolan klockan halv tre för att ha svenska plus
pianoundervisning.

Håller fortfarande på att ändra i bloggen, vilket ni
antagligen redan märkt. Jag håller på med en header,
och ska försöka se om jag kan knussla in den senare
i veckan. Jag har gett mig fan på att fixa detta helt själv.
Det, mina vänner, kallas att ta sig vatten över huvudet.
Nåja. Jag är i alla fall en högst entusiastisk amatör!

Nästa anhalt blir pianot, för att försöka lära in
pianoläxan. På en timma ska jag nu uträtta en
hel veckas jobb. Verkligen typiskt mig.



- ändringar -

Just nu ser inget här ut som det ska. Jag håller på att ändra. Och det kan ta sin lilla tid.
Please be patient.


- fredag hela veckan? -

Fredag ... igen. Jag tycker alltid att veckodagarna flyter ihop, och att det enda man minns är måndag morgon och fredag kväll. Det är säkert ytterligare något av mina läskiga symptom på för tidigt åldrande. Min biologiska ålder är nog omkring åttio år, skulle jag tro. Minus överrörligheten. Jag har aldrig träffat en åttioåring med så böjliga leder att det resulterat i muskelsmärtor. Kanske är jag bara sextiofem, ändå.

Fredagsmiddag stundar. Sen ska jag ut och göra byn tillsammans med världens bästa människor. Smashing!

- DET ÄR SÅNA NI ÄR -

Slicka uppåt, sparka neråt.

- nej, men du kan låna av mig istället -

Idag hände det igen.

Jag svarar i telefon: Ja, det är Hanna.
Man i andra änden: Hej Hanna ... har jag kommit till handelsbanken?

Jag älskar inte vårt telefonnummer.

- tell tell tell tell tell me more -

Jag är dum.
Världen är besviken.

- i'm that star up in the sky -

Jag kände en sån ovilja inför denna dagen, denna tisdag, igårkväll när jag gick och la mig. Men jo, jag gick upp, gick till skolan, hade sextio minuters idrott - engelska - matte - svenska - franska - religion och så ett elevrådsmöte på det, var lika förvirrad hela tiden (akta er vilket protokoll det blev!) och sen satt jag plötsligt hemma med fysikboken i knäet och hade just läst igenom hela kapitlet inför provet.

Och det där var inte ens en dröm. Helvete vad jag älskar mig själv dagar som denna.

- olof palme in the house -

Jag hade undrat ett tag varför vi har en porslinstallrik med Olof Palme avbildad på i vårt datorrum. Idag frågade jag pappa om det. Han svarade: "Tja... i Kina hade alla bilder på Mao Zedong, inte för att alla gillade honom, men folket underkastar sig övermakten. Att ha en diktator på väggen är en hemtrevlig gest. Keep track of your enemies, liksom."

Keep track of your enemies. Därför kan jag nu skymta Olof Palme i blänkande blått porslin i ögonvrån.

- too bored to die -

Jag har ungefär tre minuter på mig att slänga ihop nånting innan jag måste packa ihop mitt liv och åka till nästa place. Någonstans emellan placen hade jag tänkt hinna med en dansträning med. Jag funderade lite på det här med bra saker. Saker som förhöjer livskvalitén. Jag har (såklart) några personliga favoriter

1. Kyl och frys. Det räknas! Ni hade inte heller velat äta salta, torkade eller halvruttna grejer dagarna i ända.
2. Last fm. Glöm det där med användarna, njut istället av att få gammal eller ny musik serverad till dig hur enkelt som helst. Detta är kvalitét, mina vänner.
3. Synonymordböcker. Kommentar överflödig.


- att göra en Hanna -

E och två andra tjejer sitter på fransklektionen och pratar om en kille som E träffade en helgkväll. Jag lyssnar på ett halvt öra, medan jag fortsätter göra anteckningar. Plötsligt får jag ett ryck och känner för att bidra med en infallsvinkel i diskussionen, och utbrister: "Det är så sjukt att ni gjorde det på en måndag med!" . En tryckt tystnad uppstår, innan samtliga personer i vår del av klassrummet brister ut i gapskratt. Hoppsan.

- jag sa, du äger -

Ni anar inte hur tacksamt det är att leda en danskurs för barn. Man får leka i en timme, sedan dansa lite, och bli hur uppmuntrad som helst. Idag när jag cyklade hem, och sa hejdå till barnen, stod tre tjejer och skrek i kör: "Hanna, du äger!". Alltså hallå. Hur ofta får man höra en glad röst säga till en att man äger? Nej, just det. Fler människor borde vara fast i åttaårs-stadiet. Vår värld hade varit hemskt mysig då, tror jag.
Rubriken är en CK-låt som jag tycker är ganska munter.

- miljonär utan en spänn, jag är tjuv i mitt eget hem -

Jag har tänkt på en sak. Jag äger inga påklistrade ytor. Jag har inga murar, längre, dom föll för längesen. Jag har redan erkänt allt. På bloggen, i verkligheten eller på de där hittils åttahundratjugosju sidorna som ligger under strumporna och bh-inläggen i min garderob. För mig själv, för mina vänner eller bara dumpade rakt ut i etern.
Hur känns då detta att erkänna för sig själv, och i stort sett alla på jorden som skulle tänkas vilja läsa det? Jo. Det känns bra. Jag har inget att tänka på. Inget att avslöja som inte redan är erkänt på ett eller annat vis.

Stora tankar 19:25. Inlägget blir publicerat en timme senare. Shit happens.
Jag överlevde ännu en tisdag. Nu sitter jag med gitarren, och kan knappt släppa den i ens två sekunder. Vi har jävligt bra ackustik i vårt kök, måste jag säga. Allt klingar så väldigt storartat här. Kom Änglar har sällan låtit bättre ur min mun.


- by the grace of god, I do not rest at all -

Vi läste bibeln idag på svenskan. En av uppgifterna till detta, var att analysera och reflektera över hur historien om hur Mose ledde israeliterna till Kanans land slutar. Jag hann en bra bit på min innan jag kom på att den, trots att jag menade vartenda ord, antagligen lät tämligen oseriös.

"Historien om sökandet efter Kanans land, slutar som så många andra med att Gud är pissed trots allas ansträngningar. Tydligen har Mose visat vantro till sin Gud någonstans vid Merivavattnen i Kadesh i Sinöknen, och Gud straffar honom genom att kort och gott säga åt honom att gå och dö på ett berg. Mose fick alltså aldrig träda in i det land han sökt i fyrtio år, och där slutar historien. Snacka om tjurskallighet! Inget bra slut alls, för vad säger det oss? Jo, "ni kan lika gärna ge upp alla era försök till något, det kommer gå åt helvete ändå."

Det är så jag säger det. Allahu akbar.


- moses och pengarna -

Hanna: han kanske tappade dom i en sjö?
P: då blir han moses!
Hanna: really? jag har ju inte läst gamla testamentet sådär väldigt noggrant, men har inget minne av att moses slängde sina pengar i en sjö?
P: jo. varför skulle han annars flyttat på vattnet sen liksom? Dah!

Det är visst sånt man kallar konversationer på sandlådsnivå.

- scones -

Min familj har nåt emot scones. Jag fattar inte varför. Jag kan bli besatt av scones. Jag älskar verkligen denna uppfinning. Men jag orkar inte stå och göra det åt mig själv, och sedan slänga allt jag inte orkar, bara för att resten av mänskligheten hellre tycks vilja sitta och knapra på sina äckliga konsumlimpor som är fullproppade med E:n och grejer. Människor idag har ingen som helst förståelse för äkta matglädje.

- la tua cantante -

Jag har inte skrivit på länge. Anledningen? En bok. Egentligen en ganska fånig bok, innehållandes vampyrer och sånt. Och så blir jag sur på huvudpersonen (människan är fan snedare än jag!). Det är faktiskt en typisk medelmåttig bok som jag inte borde gilla. Och ändå kan jag inte släppa den. Det är nåt med storyn, tror jag. Jag menar, vem faller inte pladask för villkorslös kärlek, outgrundligt snygga killar och regniga småstäder vid kusten?
Boken, den heter Twilight. De flesta av er har nog hört talas om den, det är bara jag som är lite efter i dom där ungdom-vampyr-kärleks-svängarna.

- river flows in you -

Carolina säger: men aja, jag ska gå och kolla på idol nu typ :o Ville bara påminna dig om att jag älskar dig och alltid finns för dig, vad som än händer! =)<3

Åh. Jag blir ledsen av att veta att det finns människor i min närvaro som jag inte förtjänar. Jag har begåvats med världens bästa kompisar och har ingen aning om hur det gick till. Alltså, allvarligt, det är sjukt.

- destroy everything you touch -

Ahkey. Jag kom just innanför dörren, efter att ha suttit i två timmar och försökt förstå hur i hela friden en sten kan vara full av energi och utföra arbeten. I min bok utför inte stenar arbeten. Men i nians fysikbok gör dom tydligen det, så det är bara att erase and rewind. Glöm allt du lärt dig. Stenar arbetar.

Strax ska jag slänga ihop dansskorna och bege mig mot idrottshallen, där jag ska hjälpa GSW med en danskurs. Har ingen aning om vad för kurs det är, men förmodligen en etta. Så det är väl bara att be för att mina egna grunder sitter som dom ska då. Haha.

- mamman -

Om föregående inlägg kan jag tillägga att jag ofta snackar med farmor över msn, och det är inte alls läskigt. Det är visst något speciellt med mammor, kanske? Kanske får jag något ih-nu-kan-hon-ha-världens-koll-på-mig-hon-läser-säkert-min-blogg-också-ryck av att veta att mamma har msn. Fast det är inget större problem egentligen. Min blogg är tydligen snackis i lärarrummet på min skola. Och då kan ju lika gärna morsan läsa den också. Jag är ändå totalt utlämnad.

- bra -

Idag är ingen bra dag.

Ikväll ska jag på teaterkurs, haha! Innan dess ska jag möta upp kalasfolk.
Nyss hände en läskig grej.
Helene säger: Tjohej vad gör du?

Iiiih, min mamma har msn!

- tjuvis -

Kille 1 ~16: Alltså vad är självdistans egentligen?
Kille 2 ~16: Det är hur långt man har mellan långfingrarna när man sträcker ut armarna.

Jag vill fan gifta mig med tjuvlyssnat.se.


- ipod -

Fanny säger: Haha, du har din ipod hos mig om du ville veta det :D

JA! JAAAAA! Tack, ni högre makter, som jag nog får säga som agnostiker. Tack snälla någon. Min ipod är återfunnen. Världsordningen återställd. Jag skrattar och gråter samtidigt nu. Åh. Min ipod. Min vackra ipod.

- kaffeberäkningar -

Jag visade prov på en för mig sällan skådad ytlighet idag när jag fick leta i badrumsskåpet för att hitta pennvässaren. Det ni.

Jag tror jag har sagt det förut, men jag måste säga det igen: tisdagar suger big time. Vi har så många 60-lektioner att det bara snurrar i huvudet av att kolla på schemat. Typ. Och så har dom höjt priset på kaffe i kafeterian. Hur ska jag klara detta? Fyra kronor i veckan, under 178 skoldagar = nästan 34 veckor blir 4 gånger 34 som är typ 136 slarvigt räknat. 136 kronor. På kaffe. Och då får jag bara en kopp varje tisdag. Det får bli medtagen termos framöver, alltså.

RSS 2.0