- there's always you in my big dreams -

♥ Something Corporate - Konstantine
För att säga som dom coola människorna säger, you know you like it. Jag vet i alla fall att jag gillar det. Och att den kommer spelas flitigt på pianot här hemma. Youtubs how-to-play-filmer i mitt hjärta.

Jag ska snart packa ihop mig och åka och dansa. E ringde nyss, haha, nu blir det dubbel vill jag lova. Ohyes.

- dos kleine vänner -

Har ingen aning om hur man säger det på tyska. Jag tycker bara att det låter allmänt bra att säga så. Så jag säger det hela tiden. Och hoppas på att ingen tysk hör mig.

Nu sitter jag här med Carolina och Amanda. Vi lyssnar på MGMT och har det allmänt trevligt. Vi såg A Walk To Remember innan. Carolina tycker att den är dåligt gjord. Vi säger att Carolina är körd i huvudet, men inte så att hon hör det. Puss! Vem gillar inte filmer där alla blir jättekära och sen får reda på att hjältinnan har leukemi? Även om den är väldigt random och knappast av en högre intellektuell nivå. Men liksom, orka bry sig? Puss, somsagt, puss.

- a change in the weather -

Jag tänkte skriva värsta grejen här. Men nej. Inget kom.

Jag fick musik på elevens val. Hallelujah. Nu ska jag bara låta bli att slå till läraren (inga namn, men ja, vi har bara en musiklärare på vår skola så ni kan nog gissa vem det är om ni är härifrån - han är lite smått legendarisk) så blir allt bra. Fred på jorden och i himmelen, som mamma säger.

Nu ska jag ge mig av och hämta mina mjukisbyxor. Jag är förvånad över att jag inte bytte om genast när jag kom hem. Det gör jag alltid annars. Jag hatar jeans. Jag hatar speciellt smala jeans, men det är det enda jag kan ha, så what to do? Jag hatar liksom modet med jogginbyxor ännu mer. Fan vad mycket hat det blev.


- sann eller falsk, offer eller tyrann -

"Men alltså, egentligen ... var ligger Madesjö-sjön?"
Personen som yttrade sig vill förbli anonym, men vi kan kalla henne "Carolina".

Chokladbollar innehåller allt man behöver för en lyckad start på dagen. Kolhydrater, fett och socker. Men lugn, bara lugn, jag blandade ut det hela med rågfras. Jag är inte helt hemsk. Bara nästan.
Godmorgon!


- det här med ord -

Jag har tänkt på en grej. Hur lätt det mesta är. När min första fysiklektion för terminen började, blev jag helt seg av alla ord överallt. Sen kom jag på att allt är väldigt logiskt. Motsatsen till en kropps acceleration, dvs att sakta ner, är retardation. Att göra en retardation - retardera - retarded - fysik. Vem kommer inte ihåg det?
Sen var kanske inte detta det mest avancerade jag kunde leta upp, men liksom, ni fattar poängen. Kanske.

Idag börjar dansträningen. Det ska bli väldigt kul. Jag har nog glömt typ allting.

- love love love -

Jag hyser galet stor respekt, och väldigt mycket kärlek, för min familj och släkt. Jag ville bara säga det. Inatt var jag dum, och hade mobilen på ljudlöst när jag sov hos Amanda. Pappa visste inte var jag var någonstans, för jag hade glömt att säga det. Mamma fick tag på mig klockan fyra i natt, och sa bedjande, "Hanna, snälla, säg att du är hos Amanda?". Och det var jag ju. Sen fick hon ringa till pappa och tala om att allt var lugnt. När jag vaknade idag hade jag fjorton missade samtal & sms från pappa där det bara stod "snälla hanna svara!". Då började jag gråta. Senare på eftermiddagen ringde farmor och frågade om jag ville komma och bada bastu och äta äppelpaj med henne och farfar.
Jag älskar er.

Mina kompisar förtjänar också ett sånt här inlägg, för allt dom gjort för mig. Det ville jag också säga!

- i start to fall apart all over again -

Idag har min mage inte varit snäll mot mig, så att säga, och jag har inte kunnat äta någonting. Har inte försökt i och för sig, för jag mår illa av bara tanken. Det enda jag skulle kunna tänka mig att stoppa i munnen är typ mint- och kaffepolly, men det är nog ingen bra plan, och dessutom har jag inga. Men jag ska nog göra mat nu i alla fall, mest för att det vore väldigt ohälsosamt att låta bli. Någon som har någon idé om vad man kan äta fastän man absolut inte vill?

Imorgon har jag min enda sköna skoldag på hela veckan. Jag börjar tjugo i tio, har tre korta lektioner, två långa håltimmar och slutar klockan två. Det är väldigt skönt, om man tillexempel jämför med idag. Idag har jag haft killer-morgonen jag berättade om, följt av matte, musik (det hade vart ett bra ämne på vilken annan skola som helst) och två timmar fysik. Jag menar, snälla. Jag är liten. Jag klarar inte sånt.

Jäklar vad ointressant bloggen blir när skolan börjar. Högst märkvärdigt ...

- it hurts to see you looking so fine -

Det fulaste jag vet är pälsk. Fusk som äkta. Fusk ser hemskt ut, äkta päls är hemskt.
Men. Det var inte det detta inlägget skulle handla om.

Skoldag numero två gick ganska smärtfritt, fick dock känna på mitt 110 minuters religionspass, och det var ju inte enbart underbart så att säga. Sen gick Fanny och jag och tjockade pommestallrik, och servitören tyckte så mycket om Fannys blonda hår och stora blå ögon att han kom ut med jättestora vattenglas och stuff till oss, fastän det var självservering. Det är bra att ha snygga kompisar.

Kommer ni förresten ihåg mitt hår-projekt? Well, det händer ingenting. Snart gör jag som Ida föreslår, häller i äckligt mycket inpackning varje gång efter tvätt, och sen slingar / färgar det. Jag trivs inte som morot!

- skola & hoummus -

Idag började jag skolan igen. Det känns helt okej måste jag säga, men jag vill smådöda den som kom på idén med 110-minuters religions- och historialektioner. För det är inte helt vettigt faktiskt.

Nu gör jag hoummus. Det bästa med hoummus är att man måste köpa hem jordnötssmör. Det sämsta med hoummus är att jag inte vill äta det när jag vet att det finns jordnötssmör. Men hur som helst. Hoummus blir det!
Jag planerar att ta en sväng förbi mammas ställe snart, för där väntar både nya kläder och nya tapeter. Kalas, kalas.

- det där -

Elisabethtown är en skitdålig film. Men Orlando Bloom är en skitsnygg kille. Fair enough.

- socker och sånt -

Jag: Farmor, har du strösocker?
Farmor: Ja, det har jag, men inte i frysen.

Kalla mig intelligent! Ikväll ska jag se en såndär mainstream film, Elisabethtown, och äta marabou. Min kropp lämnar snart in skilsmässoansökan, jag har inte behandlat den trevligt i sommar. Terminsstarten brukar ordna till det med träningar och ordentliga matvanor, och så får jag och min kropp tillbringa höstterminen med att pussla ihop vårt trasiga förhållande. Typ.

- if this is communication I disconnect -

Igår var jag och min indetaliban-in-law, Ida, i stan. Allt som möjligtvis hade kunnat gå fel gick fel. Men vi hade en trevlig dag ändå. Är det inte vänskap, så säg?

Idag är mormor och morfar här. Morfar ska hjälpa oss att skarva nåt och hänga upp en lampa. Två kvinnor / tjejer (jag säger kvinnor; mamma säger tjejer - konstigt va?) i ett hushåll är inte lätt alltid.


- sanningar -

Idag har jag varit hemma hela dagen, och kommit på en massa grejer som jag visste och inte visste om mig själv. Här är fyra sanningar om mig:

1. Jag tycker, trots mitt ständiga förnekande, om Family Guy. Men säg det inte till min bror.
2. Jag tycker att allting låter bättre med barréklämma. Vi kan kalla det ett popsyndrom. Det enda jobbiga är att tonarten höjs till en ibland outhärdlig nivå för dom som lyssnar på det - och dessutom passar inte Mannen I Den Vita Hatten i En Vän Med En Bil-version. Men det kanske säger sig självt.
3. Jag skriver onormalt mycket. Och då menar jag inte vanligt onormalt mycket. Jag menar onormalt onormalt mycket. Och inte bara blogg. Jag skriver allt. Hela tiden. Och det värsta är att jag inte kan sluta.
4. Jag är 1.52. Det visste jag innan, men idag slog verkligheten till. Herregud, jag är 1.52.


- os? vad är det? -

Jag: Hallå, varför går det en massa fotboll på teve nu igen? Det var ju nyss VM för bövelen!
Mamma: Eh, det är OS nu, visste du inte det? Och det var EM som gick innan, inte VM.

Jag har bara sån koll.

- when we were winning -

Jag har nu skrivit lite mer om mig själv under min profil. Eh. Tänkte mest, om ni ville veta det. Det har ju varit lite dåligt med information, har mest stått om mint- och kaffepolly där tidigare. Det var väl det hela, ja.

Idag ska jag spela gitarr. Det har blivit mycket av den varan på senaste tiden. Inte för att jag klagar.
Hittade en postit-lapp och skrev ner ackordföljden till ytterligare en Broder Daniel-låt. Det som är så barnsligt bra med band som dom är att hela låtarna är uppbyggda av något i stil med C - G - Am, och sen ett stick på F och Dm. Och det är allt. Och sen blir det en poplåt. Jag älskar sånt.

- bananer och serenader -

Carolina tyckte mitt inlägg om bananer igår var konstigt. Jag är böjd att hålla med henne.

Idag hade vi tänkt att ockupera vår sommarstuga, eller farmor och farfars egentligen, men självklart börjar det ösregna, vi har ingen skjuts och det är inte i ordning där. Egentligen är jag inte förvånad. Det var ingen direkt överraskande överraskning, så att säga. Så går det om man inte vet hut att planera för fem öre!
Så jag sitter här med Brännö Serenad på repeat istället. Det må låta sorgligt, men jag trivs. Vill jag tro, åtminstone.

- mysteriet med frukterna -

Jag har en skum känsla av att frukterna i vår fruktskål växer från en dag till en annan. Helt sjukt, kan tyckas, och det är det nog också. Men ta bara denna bananen som jag igår funderade på att äta upp, men lät ligga. Jag kan svära på att den är större idag än den var igår. Är det biologiskt möjligt, eller är jag dum i huvudet?

- mat och musik -

Jag glömde - som vanligt - gitarren hos morsan. Jag vet inte riktigt varför jag berättar det här, mer än för att det gör mig riktigt nedstämd. Jag har kommit underfund med att min ibanez är ungefär lika viktig för mitt välbefinnande som mat. Och mat är typ det bästa jag vet. Carolina berättade om sin hund, och såhär: "Alltså... nu när vi går här, så lovar jag att hon bara tänker på mat. Om man säger 'sitt' till henne så är det första som dyker upp i hennes huvud mat. Det är därför hon lyder." Jag tyckte det lät riktigt likt mig. Mat är liksom det centrala i mitt liv. Mat och musik. Och jag trivs.

- den gamla bloggen -

Om någon gillar denna bloggen, så skulle ni antagligen gilla min gamla bloggadress också, eftersom det är ungefär samma stuk på den. Bloggen finns kvar, men är inte uppdaterad sen jag skaffade denna pågrund av strul. http://www.thelifepursuit.blogg.se är adressen.
Och ja, det var mest det jag ville säga!


- it's gonna be okey -

Bloggen är jätteseg. Verkligen. Jag vet inte om jag ens kommer kunna publicera detta. Det ger väl sig, tänkte jag.
Allt annat i mitt liv rusar vidare i hundraåttio. Jag ber om ursäkt för mina två outgrundliga små inlägg igår. Ibland tror jag att jag har väldigt mycket överflödig hjärnsubstans. Och tro nu inte att jag sitter och säger att jag tror att jag är smartare än andra. Jag tror att jag har väldigt mycket överflödig hjärnsubstans som istället för att hjälpa mig krånglar till allt där inne ytterligare. Tekniskt sett så borde det kunna vara så. Vad farbror doktor skulle säga är en annan femma. Jag bestämde mig nu för att inte fundera vidare så värst mycket på det, för min egen skull.

- det jag missade -

Förlåt. Jag ljög innan. Det finns en låt som hjälper. Den heter Sorrow. Broder Daniel for the rescue. Som alltid. Som hela-jävla-fucking-alltid.

- confusion -

Åt helvete med Moto Boy. Åt helvete med allt som kallas tonårsmusik nuförtiden över huvud taget. Det funkar inte. Det hjälper inte.

- vuxenpoäng & tonårsmusik -

Jag blev klar med städningen tidigare än väntat. Ja, tack, tack, jag är lite stolt. Jag hittade en del intressanta saker på mitt rum, bland annat en blåbärs-yoghurt som Ida förtärt någon gång under festivalen - jag fick uppbåda ganska duktigt med kraft för att bända loss skeden från förpackningens botten, ett gammalt skrivhäfte i svenska sedan fjärde klass och ett halvt hopprep i kulören rosa. Jag har ingen aning om varför dessa saker fortfarande låg kvar. Jag är annars ganska glad i att slänga saker som jag inte vet vad jag ska göra med och inte har plats att inhysa i garderoben.

Och nu sitter jag och lyssnar på Moto Boy. Igen. I'm such a teenager.

- den stora städningen -

Klockan 18.00, tidig afton, ikväll, ska jag storstäda. Jag planerar att börja på mitt rum för att sedan arbeta mig mot bottenvåningen. Jag gissar på att jag, med de behövliga pauser jag kommer att ta inräknade, kommer att kunna avsluta arbetet nöjd någon gång runt midnatt.

Zut alors. Men nåja. Kafka hade inte heller alltid roligt!


- today -

Idag är en såndär ligga-under-täcket-och-läsa-gamla-böcker-hela-dagen-dag.
Eller en spela-gamla-indiefavoriter-på-gitarren-dag.
Jag hoppas att jag hinner med båda versionerna!

- now we keep where we don't know -

Kvällen består i Neutral Milk Hotel. Och jag trivs.
Men jag önskar jag kunde flyga. Till andra sidan av detta landet eller så.

Okej. Förlåt. Jag ska aldrig mer besvära er med mina verkliga tankar!


- gullegull -

Haha. Men hallå, jag förstår det inte. What's up med allt "sötnosar"-ande och "hörs sen, cupcakes" i bloggskogen? Jag vet inte om mina läsare är söta. Eller, jo, det är ni ju, ni läser ju, det är sött. Men jag tror då rakt inte på cupcakes. Hm. Jag är nog otrevligare än medelbloggaren. I nittiosju procent av alla mina uppdateringar använder jag inte ens en avslutningsfras. Tjurigt, kanske, men definitivt professionellt, vill jag inbilla mig.

- it's friday i'm in love -

Den klassiska rubriken med. Nej, men, hallå. Ibland kan jag känna att det blir lite skönt med skola, och äntligen få känna känslan av "fan vad underbart, det är fredag". Och att få igång allt. Träning, matvanor, allt står liksom still just nu. Jag behöver lite disciplin, för bövelen! Men, inte än. Jag har en vecka och tre dagar kvar tills det är skolbänken som gäller igen. Och jag vill inte slösa på dem, men det känns som att det blir det ändå ...
Förresten är jag galet pepp på höstkläder. Det är verkligen jag. Bara att få dra på sig tre lager tröjor, med den långärmade underst, är något jag längtat efter. Det är min all time favourite, helst med en mörk långärmad, typ brun, och så en bandtee över. Oh yes!

Och hallå. Jag snackar kläder. Dags att gå och göra något stimulerande, kanske?

- space to fill, days to kill -

Planerar mysig eftermiddag/kväll med en av mina favoritfilmer, Juno, pepsi max & pringles. Och förhoppningsvis prata massa med P och andra snälla människor som slösar sin tid på att muntra upp mig. Fyra favoriter på en kväll med andra ord, inte fy skam alls.

Pappa fick ett ryck och ringde och hörde om det inte fanns en sista minuten till Turkiet imorgon eller så. Väntar på svar. Det kunde ju vara ganska trevligt, och jag tror inte jag kommer sakna mer där än här? :) Verkligen typiskt min familj att ha så oförskämt bra planering alltid och så. Haha.

Det var mest det. Inget vettigt idag heller, ursäkta. Times they are a-changing. Åt det bra hållet förhoppningsvis!

- jag älskar ... -

... mina humörsvängningar á la klimaktierietant.

Not.

- i min ägo -



Vi hade väldigt snälla inneboende. Sugar Cubes och
Dexy's på en gång, nästan så att man vart lite rörd! :)

- i wish that you were here tonight, i wish this mess to stop -

Långa, krångliga, ologiska rubriker är min specialitet!

Egentligen borde jag inte skriva nu. Jag är så okoncentrerad och oinspirerad så det finns inte. Mamma och jag sitter bredvid varandra med varsin laptop och nördar oss till Brännö Serenad. Usch, den låten gör verkligen ont i mig. Men jag får inte lyssna så länge, för mamma är rastlös och byter låt tjugoelva gånger i minuten. Nu spelar hon Bach istället :p

Depp. I don't think I ought to tell you people, men en viss saknad gör mig tokig. Jag saknar allt med dig.

- what it was like to be with you -

Ohja, jag har fastnat på Moto Boy mina damer och herrar! Ha tålamod med mitt tjafs och dåliga rubriker, så går det snart över. Annars då? Annars sitter jag och planerar min helg. Om allt går som det ska kommer det att bli Broder Daniel och världens gulligaste människa i Göteborg. Det är så bra så det finns knappt!

Nu ska jag hem till morsan och duscha, för jag har ingen tvål här! Det där med att ha två hem är inte så tokigt, alltid. Påminn mig så ska jag slänga in en nyligen uppdaterad lista sen med. Puss!

- maybe then can I remember -

Amanda och jag delar en pizza. Jag gillar lök, inte Amanda.
Amanda:
Hanna, du får ta den lökiga sidan!

Tja. Jag tycker i alla fall att hon är rätt cool!


- fest och mindre fest -

Okej, jag är tillbaka. Tre dagars konstant fest, sömnbrist och två dagars städning av ett sjukligt äckligt festivalområde tog inte död på mig. Det fick mig att känna mig rätt levande, faktiskt, in some way. Såhär efteråt är det inte lika glammigt dock. Såhär efteråt är jag sliten och trött och tycker att allt är gråskaligt.

Nåväl. Jag har, som sagt, jobbat aset av mig idag. Jag har slitit så mycket att det kändes som en belöning att få komma hem och städa mitt kaos till rum. Det ni!
Jag ska skriva mer om hela kalaset sen, och kanske visa en bild också. Just nu ska jag mest sova. Puss!

RSS 2.0