INDIE



ilovefake.com
Det var faktiskt bara det.

floating in space


Jag vill ha dig på min vägg. Du skulle göra dig så bra där.

Seriöst (åh vad jag avskyr det ordet, egentligen), noll inspiration. Imorgon är det valborg, men det visste ni ju, jag tillhör inte skaran som ska supa vid den lokala badplatsen utan tänkte ägna mig åt min fina släkt. Det gör man lite för sällan faktiskt, så jag byter gärna bort en iskall och förvirrad kväll mot dem.
På lördag inviger jag festivalsäsongen på Popadelica. Jag ska uppdatera er om det, promise.
Och så har jag två (2) låtar åt er som inte heller ska sitta på badplatsen imorgon (för ni tycker nog ändå mest att det är one hit wonders från nittiotalet som gäller).

1. Kap Bambino - Acid Eyes
2. Magazine - Because Your Frightened


detta är inte nästan/detta är precis


rockfoto

Jag lovade att "komma med något vettigare på fredag", men det var ju en lögn. Vi tar det idag istället. Igår fyllde min pappa halvjämnt, grattis! För att fira det åkte vi till Malmö/Lund, hälsade på min bror som just nu finns i Skåneland, åt indiskt och kikade på Bob Hund på Mejeriet i Lund. Första gången jag såg detta band från min barndoms bilfärder och det var riktigt, riktigt bra. Publiken var dock alldeles för lättarbetad, med på varenda trumslag, vilket gjorde att Thomas Öberg drog lite för långa mellansnack lite för ofta. Inte för att mellansnacket inte höll klass, men för att musiken höll ännu högre klass.

Dessutom: privilegium att kunna gå på konsert med sin pappa, det är det inte alla som gör! Vi stod på lagom säkerhetsavstånd, högt upp, och kunde se hela publiken. Det var ett hysteriskt hav av Bob Hund-loggor och människor som föll över varandra. Intressant att se det från ett annat håll och inte ifrån mitten av det där havet.


jag ska polisanmäla er för intrång, intrång i mitt liv


Idag: lite ren jävla lycka.
Bilden är gammal återanvänd och det ser ut som om jag är on drugs där på vänsterkanten, men hey. Kärlek ju. Skriver dåligt numera, har fantastiskt mycket att göra. Kommer med nåt vettigare på fredag! xo

one two three things that makes me go no


okänd (Crystal Castles)

1. Castles ställde in Emmaboda. Jävla lömska artister som inte vet hut. Det är ju samma sak som att festivalerna skulle boka ett band och ringa upp några veckor senare och säga "alltså förlåt, men vi ställde in er, vi hittade ett bättre band billigare". Typ?
2. The Pirate Bay fälldes och de där lömska artisterna som inte vet hut jublar. Musikbranschen tar ytterligare ett kliv närmare sin egen undergång.
3. L-i-t-t-e-r-a-t-u-r-a-r-b-e-t-e.

Förresten, idag är det skivaffärens dag. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag tror jag gör båda. Hur böjer man "patetiskt" i superlativ?


who'd you rather be, the beatles or the rolling stones?


pressbild

Jag har tre frågor till er idag.

1. Är det värt det att betala för en eländes gatufest för att få se årets hype -  som man själv tröttnade på?
2. Hur är det ens möjligt att jag är sjuk igen?
3. Vad är grejen med ung vänsters "vill du ha det som i Sovjet"-kampanj? Borde inte i princip vilket annat parti som helst än just dom ha den? (Här tänker jag på att Sovjet var en kommunistdiktatur och ung vänster ligger hyfsat långt till, ja, just det, vänster. Jag lägger inga vidare värderingar och liknar inte vänstern vid Sovjet, jag mest bara undrar hur fan dom tänkte?)

Nu kom jag på att rubriken (grymma gamla Metric) också var en fråga. Så det blir väl fyra då. Ni kan få slippa svara på den, fast det kanske är en ganska intressant fråga egentligen? Beatles eller Rolling Stones? Själv skulle jag nog vara Beatles... eller nej, förresten, det gick ju bara åt helvete där. Inte för att Mick Jagger känns så fräsch these days, heller. Det är alltså fråga om en död Lennon eller en ofräsch Jagger. Knivigt!

den enda meningen med livet är att klä sig snyggt och vara vi mot dom



Yelle - A Cause De Garcons
Metric - Gimme Sympathy
Digitalism - Pogo
Parken - Blått Öga, Svarta Tankar
Empire Of The Sun - Walking On A Dream

HEY TODAY


Linda Scheynius igen. Ser ni att det är Kristian Anttila?

De står om mitt blogginlägg om IPRED på
http://emmabodafestivalen.blogg.se/
http://nyheter24.se/noje/musik/183259-emmabodafestivalen-kraver-upprop-mot-ipred.


there's no action

Mjölk har en väldigt negativ miljöpåverkan, säger nyheterna, så nu ska vi återigen "tänka efter hur vi konsumerar och till vilket pris", och sluta för helvete dricka mjölk och rädda världen! Jag blir så trött. Kan ni inte bara ta det lite lugnt med er PK växthuseffektshysteri?

i'm brutal honest and afraid of you



Mysigaste låten för veckans alla dagar. Alltid gillat Snobben förresten. Dagens barnprogram har varken rim eller reson.

aucune idée

Vad är mest obscent - internet eller Robinson?

Och förresten borde alla få möjlighet att gå på bio i Emmaboda. Det är bara så great, för om man prickar in filmer som visserligen kan vara storsäljare sålänge de inte är årets fetaste hype typ, och väljer en lite "konstig" tid, typ söndag klockan sju, så kan man sitta helt ensam i hela biosalongen. Det är verkligen en upplevelse, helt fantastiskt. Jag menar, tänk er bara att gå och se en film och kunna slänga sig över fem säten om man vill eller ha fötterna på sätet framför? Det är en charm detta stället har. Tomma biosalonger.


sleepy easter


Mario Sorrenti

Glad påsk! Jag har ju lov nu, nästa vecka och det känns grymt! Jag ska sova igen allt jag missat, mmh.


meet us there



Trots en studsig gårkväll är jag väldigt pepp. Nordpolen är en årets favvis! Hos Ida och mig på Öland DJ:as det med hennes itunes, väldigt mysigt. Jag hittade Machiavelli liggandes med... så tills ikväll studerar jag maktspel och umgås med Ida, som jag annars mest brukar sakna. Hur bra?!

get ready



linascheynius.com

Det kommer mer text här nån gång. Tills dess kan ni lyssna på
Architecture in Helsinki - Heart it Races och ta hand om er!


you'll take advantage until you think you're being used

Elliott Smith by Autumn de Wilde

Spellistan idag är ungefär Elliotts låtar på shuffle. Vila i frid du fantastiska kille. Förresten, vad bra ni är på att hänga här numera, kul!

facebookidioti

De senaste månaderna har det ramlat in mejl om folk som lagt till mig på facebook. Jag blev jätteförvånad, för jag har inget som helst minne av att jag skapat ett konto där. Idag gjorde jag tillsist slag i saken och tog bort det där stackars kontot. Fattar inte hur förvirrad jag är, helt otroligt verkligen. Nu är jag i alla fall en av de få kvarlevande människorna under 40 som inte har facebook igen. För honest, jag fattade aldrig grejen.

Förövrigt, ja, jag försöker lägga in en profilbild igen. Kruxet är att det av okänd anledning inte går. Faktum är att Bon Iver - Flume är det enda som riktigt funkar idag.

today featuring

Winter Gloves - Let me drive
La Roux - Quicksand
Pacific! - Hot lips
Ted Gärdestad - Äntligen på väg

you put crazy thoughts in my head




Det är vår och farmors garderob är skiten.
Visst har jag snygga tapeter förresten?! De är jätteknalliga egentligen. Jag valde dem när jag var sju och inte hade riktigt samma syn på okej färgskalor som jag har nu.

corbijn and the making of things that thirty years later has me dancing


RSS 2.0