- åttiotalspop & drömmar -

Dexy's Midnight Runners - Come On Eileen (eller hur?!)

Inatt drömde jag att jag var med i en pakt i ett främmande land, som jag försökte dra mig ur för jag levde i totalt celibat och såna grejer. Och sen skrev Linda Skugge en bok om min blogg. Vaknade med ett häftigt bultande hjärta och en vag undran om varför något sånt aldrig händer mig i verkligheten.

- ord som är bra -

Inget nytt under solen, direkt. Eller kanske ...?
Varit hos Carolina i skogen & vilat upp mig med favoriterna. Eller vilat och vilat. Hursomhelst, haft hemskt trevligt i alla fall!

Och nu då? Nu sitter jag och lyssnar musik och knaprar mintpolly (dom har förövrigt fortfarande inte gett mig svar angående mängden cappuccino). Ungefär så lam en fredagskväll får bli. Men jag klagar inte. Det vore dumt att vara otacksam för polly och musik, tycker ni inte?

- hakuna matata -

Den där trimgel-annonsen är överallt och jag är inte helt bekväm med den.


- i sang instead when other girls only cried -

Okej, nu har jag inget att säga. Bara öppnade ett nytt inlägg sådär, i min rasande rastlöshet. Poff sa det (nästan). Det är visst sånt här man kallar 'onödigt'.

Mjölkfri chokladglass är ingen hit. Det hörs nog förresten på bara namnet. Så det var väl också relativt onödigt att berätta. Nu till nåt lite mer aktuellt: jag ska dra härifrån nu, för snart ringer F och då ska jag ut med mina gamla vapendragare. Det minsann var inte igår! Men det är ju idag, så det får väl funka ändå.


- outgrundligt -

Såhär stod det i en reklamannons här på bloggen alldeles nyss:
"Gå ned 5 kg snabbt? - Gå ned 5 kg i veckan med Trimgel, det är inte normalt."

Och alltså - VA? Vadå "det är inte normalt"? Bara sådär. Pang, det är inte normalt. Så stod det. Och jag fattar det lika lite som ni. Galet, mina vänner, galet.

- min by -

Emmabodas lokalbefolkning måste vara världens absolut eländigaste varelser. Ibland känns det som om någon buntat ihop all världens idioter, no-lifers, alkoholiserade och våldsamma och placerat dem i Emmaboda. Det är fasiken pinsamt att vara från Emmaboda, för såfort det händer minsta lilla i den här byn, kommer halva hålans idioter till ungdomar och ska slåss. Det är bara så konstigt.

- så mycket bättre -

Mamma till vår granne (som kände mammas farfar): Jo, men du vet, jag dog ju när han var tolv ...
Det är verkligen min mor i ett nötskal.

Min midsommarafton bestod av kubb, skratt, släkt, Hoffmaestro och obligatoriska Ted Gärdestad tillsammans med jordgubbar. Fint. Lite samvetskänn eftersom jag tänkt dra ner till midsommarfestivalen här, och hade bestämt att möta en vän, och sen inte ens kunde höra av mig. :o Fy mig!

- en midsommarafton -

Fast, egentligen, varför heter det midsommarafton hela dagen? På vanligt logiskt vis borde midsommarafton vara på kvällen. Fast i så fall blir det ju likadant med julafton och påskafton också. Äh.

Det var mest det. Skulle önska en trevlig dag också.
So long.                 ♥

- hej igen? -

Hej hörrni. Det blev visst hemskt lustigt här. Bloggen krabbade igen, och denna gången var det - hör och häpna - inte mitt fel. Nu verkar det problemet ur världen, så vi testar väl igen då!

Jag har under min frånvaro hunnit med en hel del saker, bland annat en tripp till Madeira som var väldigt bra.
Haha, detta känns helt galet. Blir en bättre uppdatering när jag smält insikten att jag faktiskt kan använda min blogg igen. Haha.        ♥

- en sommarbild -


Jag tror vi flyger rakt in i solen
Foto: Amanda
(min redigering)

- tafatta försök att prata film -

Såg på Sleeping with the enemies som nyss gick på teve. Mina stackars naglar är nu helt söndertuggade. Jag är ett monster. Och Julia Roberts måste vara den vackraste kvinnan sen typ ... alltid, eller hur? Hon kunde i och för sig skippat åttiotalsfrillan, men visst kunde man bli avundsjuk för mindre!

Nåväl. Ikväll tuggar jag frysta jordgubbar och lyssnar på gamla hederliga The Cardigans minsann. Håhå, vad väldigt mainstream det känns. Fint!     ♥


- snabbt -

Har vart dåligt med bloggandet på sistone. Ni får förlåta mig. En liten uppdatering: I onsdags fyllde jag år, det hela blev en trevlig dag. Igår åkte jag & resten av det fina folket upp till Carolina. Hämtades idag på förmiddagen, och nu ska vi ha släktkalas. Jag ville inte. Hade dock inte så mycket att säga till om, så nu måste jag gå vidare och fixa mig.

Det där lät ju aningens bittert. Jag antar att jag är mitt vanliga hurtiga jag imorgon. Haha.

- jag och betyg -

Okej, idag var näst sista dagen i skolan för mig. Vi gör ingenting, men det är ju rätt trevligt. Fick se Little Britain på geografin, och Fauwlty Towers på svenskan, haha. Haft massa betygsnack också, jag blir alltid positivt överraskad. Jag tycker att jag har gått omkring i enda röra av ogjorda läxor, bortglömda prov och musikskolan-besök, men det visar sig att jag faktiskt åstadkommit någonting i år också. Eller så är mina lärare helt enkelt för snälla.

T: Hanna, din närvaro på idrotten har varit dålig i år. Jag var väldigt tveksam, men det blev VG.
Jag: Va? Hallå! Jag är inte värd ett VG i idrott!

Hm. Man kan i alla fall inte beskylla mig för oärlighet ...

- musik ni inte gillar -

... äter jag till frukost! Just nu har jag ett ohälsosamt förhållande till Gärdestad. Det är inte många som skulle erkänna något sånt. Men som ni vet, så bryr jag mig inte så mycket. Det är försommar, solen skiner, och man är dum i huvudet om man inte nynnar på Oh, vilken härlig dag eller Äntligen päväg då.



Ni får en bild också. Från när äppelträdet
blommade. Här snackar vi Äntligen påväg!

- eländiga skolarbete -

Idag har jag bara haft två lektioner, men skrivit två prov och en diagnos. Fråga mig inte hur det går ihop; jag vet faktiskt inte riktigt själv. Kemiprovet visste jag om, men hade inte övat på. Matten hade jag förträngt. Franskadiagnosen kom som en olycklig överraskning två minuter innan tiden för skrivningen.
Sammanfattningsvis är jag inte så nöjd med dagen.

Jag kan väl bara hoppas att min födelsedag imorgon inte blir fullt lika hemsk.
Nu ska jag sätta mig och titta på pianoläxan, och sen ska jag till Carolina om jag har skjuts hem. Mmmu.  ♥

- långa vägar (fem dagar) -

Inget nytt under solen idag. Borde sova nu. Jag sover alldeles för lite nu för tiden. Det finns liksom så mycket annat som känns vettigare, att ta sig för. Det är dumt av mig, för jag har fortfarande skola i fem dagar till. Och jag har kommit på att jag har ett prov till att göra. Imorgon. Och om ni nu gissar att jag inte har övat, kan jag tyvärr meddela att ni har gissat alldeles rätt. Jag har två teorier, en ganska bevisad sådan, och en helt ogrundad:


a) värmen gör mig dåsig, vilket resulterar i att jag helt ofrivilligt bara lullar runt
b) jag har ingen självdisciplin över huvud taget


Och nu kan ni ju gissa vilken som är bevisligen sann, och vilken som är ogrundad. Jag avslöjar inget.


- myggor -

Jag var ute och gick en sväng innan, den vanliga rundan, och lyckades dra på mig så många myggbett att jag inte ens kan räkna dem. Morsan, som gick bredvid, fick bara ett enda. Jag tror att de små odjuren finner mig attraktiv, på deras eget, äckliga lilla mygg-vis. Och det är så typiskt mig att den enda gången då "mig" och "attraktiv" återfinns i samma mening, så handlar det om myggor.

RSS 2.0