upp på sociala, ner på systemet

Vem fixar falskleg åt mig och hänger med och ser Kristian Anttila på Kafé de Lux imorgon? Vem som blir bra, jag är inte speciellt kräsen av mig. Fint.

Vad händer då denna halloween-afton? Nej, alltså, jag har inte en jäkla aning. Som vanligt!

t applies to me


just a thought

På Kiviks citrusdryck står det "citrusdryck - från hjärtat av Österlen". Jag ser dock ett problem. Det går inte att odla citrusfrukter på Österlen.

alltid dessa morötter

Nyss sett på Rosa bandet-galan, samtal med Ica-boss:
Ica-chefen:
Jo, vi har ju självklart sålt rosa band då, och så har vi sålt ett antal nya produkter ... En väldigt spännande, ny produkt, tillexempel, är ekologiska morötter ...

Okej. Och nu undrar jag bara, sen när är ekologiska morötter spännande?

gissa

Bror: Hanna, vill du vara med och spela kort?
Jag (inne i min svenskauppsats): Mhhhmmmm ....
Tystnad, under vilken mamma och bror tittar roat på varandra

Med tanke på att "mmmm" vanligtvis brukar vara jakande, men jag sa det med nekande tonfall och inte ens tittade bort från datorn, kan viss förvirring ha uppstått. Men vadå. Lite kan man väl gissa.

if there's anything to say -

Jag sitter här med min Carolina-in-law och nördar bra musik, cola och bok.

Jag tror förresten mina vänner börjar vänja sig vid mitt bloggande. Nyss bara tog jag datorn och började skriva. Carolinas dator, alltså. Och hon sa ingenting. Hon reagerade typ inte ens. I och för sig gör hon en hel del oväntade saker hon med, ibland. Det hör liksom till. På väg till ICA tidigare ikväll, skrek hon plötsligt "Oh, JOHNNY" och sen började hon prata engelska. Jag och Carolina har ett osunt förhållande till alla Johnnys i teveserier, och därför skriker vi så ibland. Den enda anledning jag kan komma på är att vi är bra på det.

ett vanligt samtal med far

Samtal med pappa
Han: Hur var praon då?
Jag: Jodå, den var jättebra. Det var kul.
Han (tankspritt): Jo, ja ... vad bra ... har du haft några prov i veckan då?
Jag: Hallå? Vi kom nyss överens om att jag hade praoat i veckan?
Han: Utan gubbar stannar Sverige!

Alltså, ja. Fråga inte.

there's a blaze of light in every word

Om vi ska ta och ta det tråkiga först, så gick tävlingen idag åt häcklefjäll. Men så är det, man är inte alltid på topp, eller så är det helt enkelt så att två domare inte gillar en, haha. Men nej, det kändes inget bra och det gick inte bra, så det var det. Vi börjar redan imorgon med nya tag. Tack till världens underbaraste dansklubb med världens fulaste namn som alltid står bakom en och är otroliga.

Om vi sedan ska ta och ta det ännu tråkigare, så har jag aldrig haft sådan huvudvärk som jag har nu. Det är helt galet. Men jag har alvedon, geisha, bok och så många kuddar att jag inte ens orkar räkna, så jag har det ganska bra ändå.

pip pip

Fredag. Det var faktiskt lite tråkigt att sluta prao-veckan. Det må ha verkat som att world war 3 hade utbrutit mellan mig och handledaren här på bloggen, men så var det faktiskt inte riktigt. Jag hade en skitbra vecka och tror jag kanske kan ändra min uppfattning om att jag vill plugga hela livet ut. Kanske.

Det var det, det. God afton.


känsla

Jag tycker att ni ska jämföra en sak. Jämför Håkan Hellströms Båda sidor nu med Joni Mitchells original Both sides now. Och tala sedan om vilken som uttrycker mest, känns mest, och vilken version som helt enkelt är trevligast att lyssna på.
Jag för min del vet vad jag tycker: ingen känns som Hellström. Det är något speciellt där.


- om nämnder och sånt -

Publicerad kommentar:


"Kära lilla PRAO-elev (slav).
Jag skiter fullständigt i hur det går med dina danssteg, men om du fortsätter att hacka på schårnalisters stavning så vet du vad det kommer att stå i ditt omdöme efter PRAO-veckan och vad jag kommer att säga till din mentor.
Mvh Din handledare."


Detta var det ovanstående handledare först visade mig när jag kom in på redaktionen i morse. Jag har haft en trevlig dag, som ni förstår! 
Det enda jobbiga var väl bildningsnämndens konferens, som säkert hade varit tråkig nog även utan en mycket påfrestande törst som gjorde sig påmind genom att få min hals att lägga råbandsknut på sig själv någon gång under redovisningen av första halvårets bugdetplan. Dock ganska intressant att se hur det går till i sammanträden likt dessa, med viktigpettrar runt ett bord som ska bestämma om min skolgång. Det går helt enkelt till såhär att för varje punkt på dagordningen finns det en människa som babblar med monoton röst ett tag, varpå ordförande säger "kan vi föra detta till handlingarna?", och alla ledamöter säger "ja" och sen blir det nästa människas tur att prata, och sen för dom utan vidare diskussion också det till handlingarna. Mycket enkelt.


- vår lägenhet om natten -

Jag vet inte riktigt hur intressant inlägget om satsumas var ... men strunt i det nu. Den delen av kvällen jag inte tillbringade med att skriva om citrusfrukter, gick åt till dans. Sista träningen innan tävling, det är alltid nånting speciellt med dom. Jag blir helt mosig i huvudet, min vid det här laget väldigt väl inbankade taktkänsla försvinner helt oförklarligt och jag snubblar i grundstegen. Man borde helt enkelt strunta i sista träningen innan tävling ... hur nu det går till.

Annars sitter jag i vardagsrummet och lyssnar till såna där typiska kvällsliga ljud. Denna lägenheten har gott om sådana. Det knakar och suckar, klickar, trampar och viner så att det är rent läskigt. Lite sådär att jag känner, att det vore trevligt med sällskap. I brist på mänskligt sådant, får jag sälla mig till min just-nu-bok, Djävulen och fröken Prym. Fast det är en jäkligt bra just-nu-bok, så det gör inte så mycket. Godnatt!


- satsumas -

Satsumas är en frukt. Större än en clementin, mindre än en apelsin. Gulare till färgen än både apelsinen och clementinen (som är i det närmaste orange i moget tillstånd, för er som inte visste det), och den godaste citrusfrukten jag någonsin ätit. Jag vet inte varför jag missat denna frukt. Antagligen har jag tagit den för stora clementiner innan. Jag är inte så haj på det där med grönsaker (det är lite motsägelsefullt med tanke på att jag är vegetarian; jag antar att jag aldrig riktigt brytt mig om vad jag egentligen äter för någonting sålänge det inte är kött), så detta är väl den obildade barbaren speaking. Ni har säkert hört talas om satsumas innan. Hursomhelst - goda är dom.
 

- om att kunna svenska språket -

Angående mitt förra inlägg, kan jag efter en stunds eftertanke tillägga att det inte alls bara är journalister som stavar dåligt. Jag tror faktiskt att journalister stavar ovanligt bra, men deras texter syns ju hela tiden, så det blir väldigt lätt att granska. Hur är det då med andra människor? Jag tittade in på underbara lilla Kissies blogg - det skulle jag inte gjort, bara namnet är för mycket för mig - och jag undrar bara: hur orkar folk läsa det? Tar folk det på allvar, som intressant läsning, eller är alltihop ett stort skämt? Förutom att hon inte kan skriva en normalbegåvad, flytande text som är lätt att ta till sig, är det dessutom stavfel i var och varannan mening. Hon stavar bestäm med dubbla m, liksom. Händer det ens?

Det var väl big thoughts of today, det. Måste bli bättre på bilder här i bloggen. Men det hörde inte hit. Godnatt!

- journalistik -

Min prao är väldigt intressant. Jag har gjort en allmän välgärning och haft rättstavningslektion med en journalist. Kan inte sitta här och tala illa om journalister när jag faktiskt har praktisk arbetsorientering på en tidning, men generellt har jag en känsla av att man egentligen inte alls måste vara speciellt språkbegåvad för att arbeta på tidningar. Ta bara snillet som skrev "man död tack vare fallande träd". Jag vet inte vem det var och inte heller för vilken tidning det var skrivet, men jag vet att det stod i stora svarta bokstäver på framsidan.
Det var kanske inte så lyckat, men hursomhelst gillar jag tidningslivet. Kan tänka att man blir ganska allmänbildad av det. Kanske inte på en vecka, men om man skulle fortsätta, alltså. Inte för att jag har några sådana intentioner.

Faktum är att mina enda intentioner just nu är att gå och hämta kvällsmat innan jag svälter ihjäl. Ciao!


- shitty day -

Jag utlovade visst en fin header? Well, det var visst lättare sagt än gjort. Som det nu ser ut får jag inte ens in den i bildarkivet ... men vi får väl se om jag lyckas uträtta några underverk framöver.

Nåväl. Soko's Shitty Day agerar soundtrack idag. En mycket passande låt. "You want a perfect girl, and I, I look shitty today". Ni vet, man har sina dagar. The good ones and the bad ones. Idag är definitivt ingen good one, det kan jag tala om! Jag har medical i ansiktet, klibbiga ögon och tacoskal mellan tänderna. Är ungefär lika snyggt som det låter. Nu ska jag packa ihop mig, och åka på dansträning. Det ja.

- eyes can't look at you any other way -

Jag kräver minsann inte mycket av livet. Jag är nöjd om jag får sitta hemma en helgkväll, med cola, ostfylld chili, tillgång till musik med bra ljud och en bok. Farsan är sällskap. Jag sabbar hans musikprogram på datorn och kollar på film utan ljud på teven. It's saturday night baby.

- i hate californa girls -

Lustig rubrik? The Magnetic Fields, mina damer och herrar! Men det visste ni ju.

Så det är det jag sysslar med ikväll. Magnetic Fields, klementin med kanel och inget slår ner mig. Imorgon ska jag och kära Amanda åka in och kolla på gymnasieskolor i Kääälmar. Det är helt galet vad tiden går fort. Och tacka fan för det, förresten.

Jag filurade också lite på mitt eget huvud. Hur ofattbart lite som faktiskt får plats där. Idag har jag gått och påmint mig själv med jämna mellanrum om att jag måste ta kontakt med min praoplats - jag säger åt mig själv så strängt jag kan att "Hanna, nu glömmer du inte att ringa Östran klockan fyra". Men kom jag ihåg det? Nehej, inte det minsta lilla. Klockan halv sju ringde min handledare upp mig och frågade om jag hade lust att komma vid klockan nio på måndag. Tack snälla för att andra människor hela tiden tycks hålla reda på mitt liv åt mig.


- maybe that's enough, that stuff -

Torsdagskväll, underbara företeelse, jag tror jag älskar dig. Sovmorgon imorgon (jag får gå upp vid åtta, lyx!), och inget mer plugg. Nästa vecka är praovecka och sen är det höstlov. Ikväll har jag parkerat mig framför kakelugnen. I stereon spelas gamla Belle & Sebastian-favoriter som gör mig nostalgisk. Jag går i femman igen, och Ida går i sexan. Vi sitter i hennes gamla hus på andra sidan parken och äter månadens glass, spelar Shoreline på gitarren och C-ackorden känns riktigt traggliga, och så plockar hon fram Tigermilk. Och jag hör tredje spåret. Och jag är fast. Håhåjaja.

- the state I am in -


Ni har visst aldrig sett Amanda och Carolina innan. Såhär ser dom i alla fall ut,
mina bästa vänner, när dom fikar en onsdagseftermiddag efter skolan.

- en dag full av ... mat? -

Slutade skolan lite tidigare idag, alltid lika tacksamt med elevens val (musik) på slutet, haha. Imorgon nalkas fysikprov, det andra på fyra veckor, vet inte hur det går ihop sig, men tydligen ska det vara riktigt traggligt (om till och med läraren säger att det är ett hemskt prov, så...?) så väl hemma satte jag mig och pluggade koncentrerat i femton minuter eller så. Nu ska jag sticka och fika med Amanda och Carolina, och sen ska jag vidare till farmor för att äta pannkakor. Sen blir det dansträning resten av kvällen. I min värld är välplanerat och hyperstressigt samma sak. Tjohej!

- olyckan -

Jäklar vad folk är olyckliga! Vad är detta? Hösten, någon weird epidemi eller är det bara min omgivning som är sjukt deprimerande? En teori, någon?
Jag beskyller inte någon eller så. Jag undrar bara hur det kommer sig att så många som har alla förutsättningar i världen (kom igen, vi lever i Sverige 2008, det är faktiskt inte enbart illa!) att ha rika, lyckliga liv, inte alls tycker sig må bra?

Sånt här kan jag grubbla över tills jag skrumpnar. Men det har jag inte tid till nu. Istället ska jag grubbla kärnfysik och efter det lär jag vara rejält sleepy, så godnatt.

- det blödande örat -

Mitt under middagen började det blöda okontrollerat från ett mystiskt sår på baksidan av mitt öra. Jag fick springa ut och försöka stoppa blodfontänen med en papperstuss modell stor. Sen kom pappa ut och iakttog mig där jag stod med blod rinnandes ner för halsen, fastklibbat i håret och en röd tuss i handen. "Det var väldigt mycket blod från ett så litet öra", sa han och lade huvudet på sned.

Sannerligen.

- she's all that -

Jag, Amanda och två andra kompisar satt på träslöjden och diskuterade USA, och kom in på deras patriot-anda och Pearl Harbour och hur den filmen är vinklad till Amerikas fördel. Vi snackade amerikansk lagstiftning och drog exempel ur filmen. Amanda har hittils inte deltagit särskilt entusiastiskt i vårt samtal, men så tittar hon upp från sin halvfärdiga pall och säger:
- Ja, gud vad jag grät när han den där andre snubben dog, han var ju så jävla snygg!

Mycket Amanda-citat lately. Kan inte hjälpas, hon är ett ljus. ♥

- creep -

Jag undrar en sak. Vad sysslar normala människor med en lördagskväll? Jag lyckas alltid komponera ihop de mest konstiga helgkvällar man kan tänka sig. Hittils har jag gått ut i omgångar, träffat och undvikit människor, ätit keso, lyssnat på Radiohead, och sen ended up med försök till msn-konversationer och spindelharpan. Det är inte speciellt strukturerat. Det är mitt liv. Det är så jag vill ha det. Hur vill andra människor ha sina lördagskvällar?


- tristess 13:29 -

Jag börja komma i någon form av stabil sinnestämning, och min granne har slutat putsa fönstrena. Dags för lördag!
Har ingenting alls planerat. Kika på VM i dans som går på teve ikväll kanske? Väldigt snålt med tevetid, två timmar av hela tävlingen, blä, sen måste dom ju diskutera fotboll i trettioåtta år. Det ska visst pågå VM i det med, kval åtminstone.

- let's escape -

Amanda: Tacka gud för halkskydden ... annars hade Hanna slagit ihjäl sig!

Hon har en poäng. Jag skriver inte bra numera. Det kommer sen, jag lovar.

- always know where to keep your towel -

Idag bestämde jag mig för att jag fixar denna hösten. Bara sådär. Så jag tycker vi kör på det. Sign up today, liksom, nu fixar vi hösten. Var tvungen att skriva det för jag tycker det är en beundransvärd inställning såhär efter världens längsta tisdag. Ibland så ...

För övrigt är jag lite orolig över min grannes mentala hälsa. När jag gick upp klockan sju idag stod hon och putsade fönstret ut mot vägen. När jag kom hem stod hon fortfarande med samma trasa i handen, vid samma fönster. Antingen är hon städnarkoman, rejält psykiskt instabil eller så tar hon helt enkelt väldigt långa pauser i sitt arbete. I vilket fall som helst skulle jag råda henne att göra något åt bristen på stimulerande aktiviteter i sin vardag.


- this time -

Alltså, ja. Jag hatar V75 lika mycket som ni gör.
Kass uppdatering, headern vill inte ens försöka laddas upp här och nu ska jag ut och gå.

- easy / lucky / free -

Jag högg en praoplats idag. Var stursk nog att ringa upp en av de lokala tidningarna och fråga om dom kunde tänka sig att ha en vän liten flicka på besök i en vecka. Och det kunde dom. Bra Hanna, bra.

Hittar fortfarande ingen lösning på engelskauppgiften. Hann med en danskurs emellan allt, också. Enda kruxet är verkligen ett krux: dom är tjugo tjejer och en enda modig kille. Jäkla ungar, huhu. Det är ju så viktigt för dom att vara häftigast på skolan, och då spelar man minsann fotboll, inte dansar bugg. Man lär sig fort. Du är inne, du är inte, som Jonas Gardell sa. Djungelns lag. Survival of the fittest. Välkommen till klass 1:a, vi hoppas du ska trivas!


- men alltså seriöst -

Kommer ni ihåg mitt inlägg om bibel-uppgiften? Well, vi ska skriva lite om filmen This is England på engelskan, och denna gången tänkte jag skriva något propert och seriöst, av den enkla anledningen att filmen faktiskt är ganska proper och seriös. När jag kommit en bit in i det hela, tar det dock totalt stopp. Det sista stycket ser ut som följer:
Combo is a man with so much anger inside of him, he doesn't know what to do of it. He is unpredictable and confusing, though he might seem reliable at first. I think that inside of Combo, there's just the same, small boy as in Shaun ...

Alltså, förstår ni vad jag menar? Detta är inte jag. Jag skriver inte om män som egentligen, på insidan, är små pojkar och undertryckt ilska som tar sig uttryck i rasism. Jag känner mig som en lögnare. Och nu vet jag inte hur jag ska fortsätta.
Verkligen så fånigt.

- we've had our summer now let's crash into october -



Ikväll lyssnar jag på Marianne Faithful (pappas vinylplattor är skiten, alltså!), och skriver engelskauppsats och bara gillar läget. Snart är headern klar, jag lovar att den blir fin, sen gäller det bara att på något vis lura in den här. Det ska jag nog lösa.

Jag har, förövrigt, kommit på vad jag gillar allra mest med hösten, nämligen att man kan sitta helt lugnt inomhus, utan att någon med menande röst påpekar hur vackert väder det är ute. Det är verkligen suveränt.

Bilden är tagen i min hemort, i oktober förra året. Jag laddar upp den för att visa att stället faktiskt har sin charm. Man får gärna  tycka att det är ett b ställe. Men promenadläget knäcker.



RSS 2.0