it's not me it's you



Nu styrker jag MfdH:s teori här... men detta, vilken jävla dänga alltså! Totalkalas video med, om än lite gross ibland.Jag vet inte om det svarta gegget är min grej riktigt. Men somsagt. Festligt.

all we want is everything

Hörrni, innan jag glömmer, så skulle jag bli tacksammast i Småland om ni vill hjälpa mig med en grej. Niorna gör projektarbete om miljöteknik nu och jag har valt att snickra ihop något på temat kärnkraft vs alternativa energikällor. Därför tänkte jag be om era åsikter för/emot. Alla tankar mer än välkomna. Så, kärnkraftskramare eller miljömupp? Hit me!


i'm an alien

Jag fick precis veta en helsjuk grej. Och häng med nu. Min mamma är syssling med min farfar, något jag inte tänkt på så mycket (förutom att jag tyckte att det var lite knäppt). Men sen tänkte vi till lite. Och den logiska följden av detta är ju att jag är pyssling med min PAPPA. Fattar ni? Jag är pyssling med min pappa. Nu är ju inte pyssling så värst nära släkt, men ändå, det finns ju liksom en benämning för det... Och med denna vetskapen tycker dom att jag ska leva ett långt, sunt liv?

i'm making out tonight with my computer


i took something and it feels like karate

Mina listor känns ju som long time no see nu. Tyvärr har jag bara en neggolista, så här är minustecknen just nu.

1. Att det ligger snö ute när man vaknar - Alltså det här med att kliva upp om morgnarna behöver verkligen inte försvåras ytterligare. På riktigt.
2. IPRED - Men sluuuuuuuuuta!
3. Döda lördagskvällar - Jag tänker blama min hemby nu, sorry.

Astrid Lindgren



Jag har alltid sagt att jag ska skriva. På något sätt, någon gång, ska jag skriva. Och min stora idol och inspirationskälla heter precis samma sak som när jag var fyra - Astrid Lindgren. Henne vill jag bli som.

i'll gamble away my time


Fint. Youtube-premiär här, förresten!

thinking 'christ, he's everybody's girl'


På bilden (i skolan, alltså) numera sysslar vi med konsthistoria. Amanda gör ett arbete om Andy Warhol, något som kan göra en lite avundsjuk om man tänker på det sådär. Själv skriver jag ett mördande tråkigt arbete om den lika mördande tråkiga Matisse. Matisse levde hur länge som helst, hade familj och barn och målade tråkiga saker. Sjukt oinspirerande.

well baby please open your eyes and shut your mouth

The Deer Tracks - Yes this is my broken shield
The Black Kids - Partie Traumatic
Bearsuit - Muscle Belt
Lykke Li - Breaking it up (Familjen remix)
Gentle Touch - Once you used to

my baby loves me when i'm down and out


hang on

De där videorna som ligger under "rekommenderas för dig" om man har ett account på youtube känns som en enda stor förolämpning. För mig rekommenderar dom bland annat "Carola - Säg mig vart vi står", "Top 10 woman drivers of the year", "Promise - Vanessa Hudgens" och - håll i er nu - "Magnus Carlsson - Live Forever".

Amen hallå! Förlåt mig om jag bara  börjar undra när jag senast lyssnade på Magnus Carlsson?

let's take them down one by one

Det där med telefoner är intressant (helt apropå, ja). Ofta kan man lista ut vem det är som ringer genom yttre omständigheter som tidpunk och sånt. Mammor ringer när man står i duschen, försäljare när man äter och ens vänner ringer alla möjliga och omöjliga olika tider på dygnet. Jag har provat detta - att gissa alltså - och det slår nästan aldrig fel. Hemma hos min far kan man numera när det ringer ställa sig frågan "är det min mamma, pappas mamma, eller någon som vill till Handelssparbanken?".


last night




Dans + mina favorittjejer.

suburban kids with biblical names



Söderport igårkväll blev ett bra besök, även om somliga hade 39 graders feber och mådde därefter. Suburban var ett gäng killar som vid detta laget visste precis hur sina tår såg ut (här vill jag hänvisa till bilden), men jag tror att jag gillade dom i alla fall.

Min feber har gått ner åtminstone lite, så ikväll satsar jag på Adrian Lux tillsammans med två bästa. Det kostar att ligga på topp, alltså.

la cocaina no es buena para su salud


Jag försöker bestämma vad jag vill ha på väggen, Kate?

today I didn't even try to hide

Bob Hund - Tinnitus i Hjärtat
The Radio Dept. - Strange things will happen
Monde Yeux - Naked Girls
Handsome Furs - Legal Tenders
Elvis Costello - No Action
(jag vet jag vet jag vet!)
Beirut - Nantes
Adrian Lux - Strawberry (radio edit)

Filip som Amanda?

Det finns en hemskt underhållande sida, saltmannen.se, som listar felhörda lyrics. Föga förvånande har Kent hög frekvens där, och det fick mig att tänka på att jag fram tills för bara något år sen, hörde deras textrad "vi blev som dom andra" fel och sjöng "Filip som Amanda". Jag tyckte aldrig om den låten, den var ju galet ologisk liksom, men nu gillar jag den desto bättre.

this is my hometown



Ett ganska bra ställe. Trots de skumma frikyrkorna.

you've got a chemistry class i want a piece of your mind

Under kemiektionen idag utspelade sig följande saker:
a) Jag stoppar ner ansiktet i ett provrör med klorgas och får tillbringa hela lektinen med vansinnig hosta
b) Amanda gallskriker fem minuter senare då hon häller saltsyra över sina händer
c) Läraren undrar hur vi kunnat få lackmuspappret att bli så väldigt vitt med klorbehandlingen, då det vanligtvis brukar bli gulaktigt, och jag utbrister glatt "men vi har inte testat det med klorgasen ännu, det var vitt från början!". Läraren tar ett djupt andetag och säger "Hanna, du har tagit skyddspappret".

cancerkropp


Vårt ljus hade lite sådär, cancer. Men it's better to burn out than to fade away, you know!


this isn't real

Aaaaah, jag är så väldigt trött på franska "hotelldialoger" just nu (det är ju inte ens ett riktigt ord!) och aaaaah min samhällsbok är gjord för femtonåringar och det retar gallfeber på mig. Den liknar staten vid föräldrar och förklarar att "det ett företag tjänar kallas intäkter" och jag bara undrar a) vart vi är påväg och b) hur mycket pluggtid jag hade sparat om det inte hade stått överflödiga förklaringar överallt?


so they would laugh

Vi satt och fikade nyss, och plötsligt tittar mamma på mig, ger min bror en menande blick, varpå de båda börjar asgarva. Hallå! Okej, jag äter ballerinakex med sked... men kul är det inte.

the king is gone but not forgotten this is the story of johnny rotten

O: Vad gör du uppe såhär sent?
Jag: Myser med Neil Young.

Jotack! Någon behöver sova.

ibland

Ibland känner jag bara att jordnötssmör är min livlina här på jorden.

things that are beyond me

Det finns en del saker jag verkligen inte förstår. En av dom sakerna är människor som är inne på msn med statusen "upptagen" och med ett personligt meddelande som talar om att de inte för något i världen vill bli störda. Var ligger logiken i att vara online på världens största tjänst för direktmeddelanden när man inte vill bli störd eller prata med folk?

doing it for the thrill

La Roux - In for the kill
The Pains of Being Pure at Heart - Everything with You
Bon Iver - Skinny
Tapefly - Canine Prey


sport och sånt

Satte på teven och möttes av "Sri Lankas nationella kricketlag under terroristattack". Jag visste inte ens att Sri Lanka hade ett kricketlag, men någon i Pakistan visste det tydligen. Sport är läskigt.

Påtal om sport, förresten. Vi skulle hålla danskurs idag för högstadiet, men när jag kom dit var det ingen där, förutom min tränare och en okänd dam. Jag gjorde ett litet utfall mot Korpen för att de inte ens hängt upp information och inte gjort någonting av det dom skulle för att få någon att komma dit. Och givetvis var den okända damen en representant från Korpen. Jag kände mig inte ens lite lyckad. Tänk om jag sabbade GSW:s samarbete med Korpen nu? Pinsamt.

love won't leave you alone

Kings of Leon - Use Somebody
Little Boots - Love Kills
Elliott Smith - All Cleaned Out
The Wannadies - You and Me Song
Mates of State - These Days
Hajen - Svensken
The Black Angels - The First Vietnamese War
City - Fantisera

en till blogg

Nu har Emmabodafestivalen fått en egen blogg, på http://www.emmabodafestivalen.blogg.se.

Så det minsann, jag bloggar på min prao!


angående förra inlägget ...

... så är det fortfarande oklart huruvida lärarna förstod grejen med lakritstomtarna. Någon borde ställa dem mot väggen.

Jag sitter på praon. Är inte helt säker på vad jag gör men jag vet att det är djävulskt varmt här inne. Skönt. Har förresten lite kul saker på gång, tror jag. Fyfan vad flummigt detta blev nu då.

och så sprack småstadsidyllen som aldrig fanns

Jag kikade i lokaltidningens internetarkiv och blev påmind om fjolårets dragkamp (varje år har min skola som avslutning på höstterminen en dragkamp där hela skolan är med och drar och klär ut sig efter ett tema som klassen valt). Pris för bästa utklädnad hade då skolans jury (några av lärarna) bestämt skulle tillfalla sjundeklassen som klädde ut sig till lakritstomtar.* Men hallå! Hur pk känns det nu då, att både sjuorna och lärarna på min skola visar sig vara rasister?

* För er som missat: lakritstomte = nedsättande uttryck för mörkhyad person i ett försök att vara skämtsam. (susning.nu)

RSS 2.0