took me years to discover but just one evening to forget


bild hittad hos Amanda

Igår stegade jag in på mitt rum klockan halv åtta på morgonen (sov egentligen hos mamma, men skulle hämta lite grejer) och fann att det låg en främmande (näst intill, i alla fall) karl i min säng. När chocken lagt sig muttrade jag "sorry, godnatt" och "jag ska mörda pappa" och sen försvann jag ut med första bästa bok jag fick tag i. Herregud. Folk borde verkligen delge mig i planerna häromkring, speciellt om de involverar min säng. Allt annat är ju bara osunt.

Annars är det high här. Sommarpepp med:

Le Sport - Tell No One About Tonight
The Embassy - Boxcar
DatA - Aerius Light
Wet Paint - Save The Whale
Avner - Bed För Mig
The Tindersticks - Feel The Sun
The Tough Alliance - First Class Riot
Iron & Wine - Flightless Bird, American Mouth


MER NATASCHA



my words for you went missing



tredje gången Lina Scheynius

i ett maskineri av självömkan är jag ditt kugghjul
du snurrar min värld och du snurrar den fel

Jag har inte riktigt kontroll över nånting. Missar deadlines för glatta livet här, önskar mig bara ett lång lyckligt sommarlov utan vidare komplikationer just nu. Om två veckor har jag stått i min skola för sista gången, så jävla sjukt.
Sa ju att jag tänkte göra nytta i helgen, men innan dess tänkte jag åka till stan (och åh vad jag ogillar det uttrycket, att "åka till stan", ska ju bara ta tåget till Kalmar för tusan). Mamma har lovat mig middag på IKEA, det är enda sättet att få mig att gå in på det stället. Den spelade hon snyggt.
Förresten slog jag min mobil i golvet. Ett enda par upp-och-ner-vända jeans resulterade i gaffatejp, och det ser himla sorgligt ut, men jag vägrar byta. Anledning? ORKA LÄRA SIG EN NY?!

"each time you call me a girls' name I die a little inside"


source?

Det sägs att halva Sverige inte känner till EU-valet, och jag undrar bara hur i hela friden det är möjligt? Hela byn är draperad i Mona Sahlin, Folkpartiet får mig att asgarva med världens fulaste tevereklam och för första gången på evigheter gör pangisarna i Junilistan ljud från sig. Med dessa saker i åtanke ser jag nu att det nog snarare är så att folk gör sitt bästa för att inte låtsas om valets existens, inte att de inte egentligen vet.
Well well. Hands up ni som ska på Siesta? Jag var faktiskt där förra året, och låt oss säga att ... det räckte. Tänkte göra någon form av nytta i helgen istället, då det faktiskt är festival på gång här med.

Har ingen musik åt er. Det märks när man lyssnar på dålig musik, för då håller till och med undulaten käft. Han har en fin, om än lite splittrad, musiksmak, den där fågeln. Hans favoriter just nu är Lava Lava (Boys Noize), M.A.G.I.C (The Sound of Arrows) och Månskenssonaten.


at the playground



Vi hade väldigt roligt en dag när vi tog bilder till ett arbete i samhällskunskap... Vi lånade vår snygga vän Natascha, som gjorde sitt bästa av förutsättningarna, men jag kan inte riktigt säga att vi som stod bakom kameran var lika professionella. Schampo i lekparken var väl en av våra mest oseriösa idéer, men ändå... roligt, som sagt.


everywhere is somewhere


flickr (allra sötaste farmor har bokat Paris i sommar!)

Okej, litteraturarbete round 2 har börjat och jag sitter inne med Strindbergs liv och leverne istället för att göra det enda som egentligen känns vettigt, typ springa ute och prisa livet. Strindberg känns faktiskt inte fullt så nyskapande som alla kulturstofiler säger såhär i slutet av maj när det är tjugo grader varmt ute... Och det där var ju bara haaallå syftningsfel! Ni får gissa er till vad jag menar. Ehe.

Förresten gjorde jag en kul grej igår. Ni kan göra den ni med, förresten. Om ni har T9 på mobilen, skapa ett sms och tryck in "masserade". Vad får ni fram? Just det. Näppesaff. Vad fan är grejen med det?


let me let me go




härhärhär

Jag har stressat hela tiden sen i onsdags (jag försökte duscha och sminka mig samtidigt - prova inte det är ni snälla), och nu tänkte jag skriva något bra... men nä. Jag har aldrig något att säga. Totalt out of it. Vad skrev jag innan, liksom? Det är bara tomt tomt tomt. Idag spelade jag The Cure och Amanda utbrast att hon fick The Cure-vibbar av det. Jag tycker om mina vänner, så coola liksom! Möhms.
Och förresten undrar jag hur det gick till när Spotify blev nån slags hype? Jobbigare skit får man ju leta efter, om ni ursäktar. Om ni är som 99,9 procent av populationen och tycker att Spotify är guds gåva till mänskligheten, får ni gärna skriva ner varför åt mig... i punktform. Så ska jag se om jag kan jobba upp nåt, typ. Lovar dock inget, eftersom jag försökt på eget bevåg hur länge som helst utan att lyckas.


garbage



 
the cobrasnake

Mont Mardié -We're All The Pirate Bay
Interpol - NYC
Beirut - Cherbourg
Scarlett Johansson - Anywhere I Lay My Head
The Mary Onettes - Lost
The Love Language - Sparxxx
Au Revoir Simone - All Or Nothing

Mycket gammalt skräp... Det är i alla fall det som snurrar idag, så bra är det åtminstone. Jag har inget intressant att delge er alls. Det är därför ni får en massa trött musik, det finns liksom alltid nåt att ta av. Cheap. Till långhelgen nu sticker jag till Ida och sen till Malmö. Får se hur det blir med bloggen framöver alltså. Ta hand om er. xo

my heart is in my shoes


Chadwick Tyler. Tycker om om om!

Måndag alltså... på söndagar väntar man hela tiden på att något ska hända så att man får göra något, och på måndagar önskar man att man slapp göra något. Lustigt det där. Jag har varit allmänt borta hela dagen. Skrev nationellt prov i biologi utan att riktigt fatta det själv (sån borde man alltid vara, egentligen, himla behändigt) och nån timme senare lyckades jag kläcka ur mig: "Amanda, kan inte du hämta ett förkläde till mig med... så kan ju jag tvätta händerna åt dig sålänge!". Vad är felet då, liksom?
Soundtracket till detta har varit
Scarlett Johansson - Anywhere I Lay My Head
Otippat, jag vet. Det tog lång tid innan jag gav det en chans, och fånigt nog föll jag direkt. Fan. Jag ska ju veta om min smak. Och den ska absolut inte innefatta Scarlett Johansson gör Tom Waits... men där ser man.


över tusen dansgolv



Så är det och därför kommer här äntligen mina mest spelade remixer just nu. De är självklart popgodkända också. Skön blandning, helt enkelt. Bara åtta denna gången, för jag tappade bort (kan man säga så?) spellistan och nu kommer jag inte ihåg det i huvudet. Ska uppdatera eftersom, och nu måste jag verkligen springa. Ta hand om er!

Bloc Party - Helicopter (Breakneck remix)
Jonathan Johansson - En Hand I Himlen (The Sound Of Arrows remix)
Adrian Lux - Strawberry (Rapclash remix)
Friendly Fires ft. Au Revoir Simone - Paris (Aeroplane remix)
Röyksopp ft. Robyn - The Girl And The Robot (Chris Menace remix)
Fever Ray - If I Had A Heart (Familjen remix)
John Starlight - Shadowbreaker (Boys Noize remix)
The Toxic Avenger - Escape (The Bloody Beetroots remix)

all around me all familiar faces

Tre saker:

1. När jag kom hem från Carolina igår tittade jag på poängutdelningen i melodifestivalen (detta gjorde jag därför att det inte går att byta kanal på vår teve av okänd anledning, det är alltså ettan eller inget som gäller - ofta blir det inget, men det var inte relevant nu). Och seriöst, vad är grejen med att upprepa allt på franska?! Fransoser, alltså. Ner från hästarna nån gång, inse att ni inte alls är den stormakt ni vill vara längre och sluta förneka att ni fattar engelska. Det är liksom inte ens charmigt mera.
2. Jag tycker inte om söndagar. Måste... göra... något... vettigt... snart-dagen. Varför finns det en sån dag, hallå?
3. Snart ska jag lägga upp Polen-bilder för dom är kul.

drunken idiots in ugly cars



Ikväll när jag gick hem från mamma tutade fyra bilar på mig. Fyra! Och då är det inte ens en halvkilometer hem. Tre av dem körde om mig bakifrån, och det var hur som helst inte smickrande ens för femtio år sen. Åh vad jag hatar detta stället ibland.
Fyra är dock ett ovanligt högt antal även här, och det har en anledning. Men fortfarande... strippen? Kom över er själva! (Strippen, för den som inte vet, är ett lokalt, ska vi säga... bilfenomen. Ett obehagligt sådant.)

Hursomhelst, fräschaste hemsidan hittar ni här. Om man inte blir taggad är man antagligen oförmögen att någonsin bli det, typ. Det här är liksom the weekend never dies.


take-off

I'm back. Polen var bra. Jag skulle skriva lite mer och slänga in bilder (jag har blivit ny bästa kompis med Amandas kamera eftersom min fortfarande är sönder) men jag har åkt buss/båt/tåg i tjugofem timmar och sovit typ fyra, så det är okej om vi tar det en annan gång va? Pepp kommer sen.

human condition



google/unknown

Imorgon drar vi till Polen! Lär bli en... mångsidig resa (se ovan). Jag är dörädd för nattågen, men annars pepp. Det var det jag skulle säga... och vi hörs tidigast fredag igen. Ha det fint tills dess och missa för guds skull inte när Zach Braff gästar Söndagsparty ikväll. xo

stop trying



unknown

Jag vill ha
1. rock'n'roll
2. min kamera igen
3. Zach Braff

Jag klarar mig utan
1. synen på folk som offer för omständigheterna
2. halsont
3. tevepaneler

Och slutligen, jag lyssnar på detta

vet inte hur man gör/om fem år är jag civilingenjör



ilovefake.com

ambition defenestration jävla imbecilla generation
frustrerad omotiverad understimulerad
tror du måste hålla i mig, nu

Okej, hörrni. Jag har ont i halsen, igen. Snart ryker mina mandlar... fast det ska tydligen göra jätteont att plocka dem. Och så är det ju det med att jag helst inte vistas på sjukhus varken i onödan eller i, ja, vad fan motsatsen blir. Så vi får väl se hur det blir med det där. Det mesta håller sålänge man har kaffe och alvedon, och det har jag. Livet är gott.
Och jag vet att ni redan hört detta, men nu är det ju nytt material nu! Låter rent oförskämt himla mysigt.

bara en helt annan sak


Men snälla någon.


carefree


Flickr

Allt är massive rip, jag vill ha sommar! Peppad tillsammans med gamla hyperemixer. Jag är annars hundra procent jättetveksam till allt som heter remix. Det är mitt pophuvud som trasslar till det. Men hey, trying here.
Och vet ni vad? Det är redan vecka nitton, och vi slutar vecka tjugofyra. Innan dess ska vi hinna med en sväng till Polen och en hel massa annat. Sen är det äntligen finito. Om jag fick tippa skulle jag säga att det känns åttiosju procent underbart och tretton procent fucked up. Så jag antar att det är helt okej bra.
(Ja, jag har mycket emot att skriva tal med siffror. Det får mig att tänka på matte, och det gör jag helst inte.)

Jag tänkte egentligen slänga in lite musik (ni vet, jag måste göra statements över allt bra ni redan känner till, det är lite min grej), men sen kom jag på att jag faktiskt inte har något just nu. Jag hinner inte ens lyssna på musik. Det är inte helt okej, och nu måste jag faktiskt springa igen. Bra grejer nu, i alla fall. Men ta hand om er fina.

Edit:
Okej, men bra att jag inte alls är paradoxal eller så. Först lyssnar jag på remixer, och sen hinner jag inte lyssna på musik. Ehe. Ni får det sen, om ni vill. xo


show us that tomorrow is eventual


Au Revoir Simone (jamen jomen min kamera är sönder, fortfarande)

Popadelica måste vara en av Sveriges absolut mysigaste festivaler. En allt-för-fem-kronor-cafeteria, en trevlig folkets park och så en himla tur med  vädret, sen kändes ju banden nästan överflödiga. Det var just lineupen som var lite tunn, men Au Revoir, Hajen och Le Galaxy var helfint. Nordpolen hade dåligt ljud - igen. Hm.

Har ni förresten läst detta? Aftonbladet imponerar igen. En kommentar utöver "jävla idioter" känns överflödig.

i'm the obsessor holding your hand


google, ehe.

La Roux. Har tjatat om henne innan, jag vet, men jag tror hon är den bästa sell-outen jag nånsin hört, och dessutom är hon förbaskat snygg. Lyssna här.

Om det ser tråkigt ut här kan det bero på att min kamera är sönder och inte piggnade till trots att den fick ligga över en halvtimme bland torskfiléerna i frysen. Satan merde. Ska försöka trassla mig ur detta på ett smidigt sätt.
Och förresten, Popadelica imorgon. Blir lugnt. Någon mer som ska?


RSS 2.0