dig me a place to stay




flickr

Jarvis Cocker - Don't let him waste your time
The Heart Strings - I hope it doesn't come my way
Montt Mardié - I love you Annie
Oh No Ono - Internet warrior
Phoenix - Lisztomania
Matt and Kim - Daylight
First Aid Kit - You're not coming home tonight
Camera Obscura - French Navy
The Fine Arts Showcase - Friday on my knees

Lite musik idag i alla fall, enjoy now. De senaste dagarna har jag bott inom en tvåmetersradie från Carolinas pool, det har varit jävligt mysigt. Carolina fyller förövrigt år idag, stor grattispuss på världens bästa tjej, alltså. Klicka in på hennes blogg och kika på inlägget hon gjorde om mig när jag var borta, så förstår ni hur speciell hon är.
Om det inte var för att jag har blivit så sjukt bra på att packa väskor sen mina föräldrar separerade skulle jag varit stressad nu. Men nu vet jag att jag fixar det på tio minuter imorgon på morgonen, så jag är kolugn (världens mysigaste uttryck hallå!). Arvika imorgon! Är avis på de som ska på Roskilde som egentligen har bättre lineup in my opinion, men hört att Arvika ska vara trevligt så jag taggar. xo

PARIS


Autobahn var inte speciellt omväxlande, förutom när det blev bilkö


överskattad liten kissande kille i Bryssel (som hade kläder på sig!)



Belgarna kan snygga byggnader


fina farmor framme!


Seine


testade easy livin' - crêpes på rummet


snyggt hus (som det var i det närmsta omöjligt att ta en vettig bild av)


enda stället farmor drog ut mig ifrån, och inte tvärtom


Montmartre var skönt konstnärsflummigt


Sacré coeur var rent löjligt tjusigt


Louvren var min cup of tea


det roligaste i Versailles var Marie Antoinettes smyckesskrin som motsvarade två normala byråer


årets turist, det enda som saknas är kartan som jag annars hade framför näsan 24/7


småstadsgränder i storstan


goda möjligheter till coola parkhäng, här utanför Eiffeltornet

Idiotjobbigt detta med bilder, eftersom jag inte hittar rätt format till bloggen är alla bilder nu mer eller mindre avkapade i högerkanten, sorry om det. Kan försöka ändra det efterhand, det är ju faktiskt snyggare med hela bilder.


gasping waving touching hoping


hjälp mig här

overload oh what a match we are

Ingen usb ännu. Alltid är det nåt krabb (det där lät väldigt butter-gubbe-med-pistol-i-svartvit-film, ehe). "Ehe" är mitt nuvarande favorituttryck. Jag tycker egentligen inte om att fastna på att säga en sak. Jag får panik, känner mig av någon outgrundlig anledning helt låst och försöker genast bryta detta nya förvirrande mönster i mitt liv. Det finns en jättejättemysig bok som heter The curious incident with the dog in the night time som handlar om en kille som har aspergers. Han lägger sig ner och skriker om han inte har en fullgod plan över hela sin dag och människorna i den. Jag är nog en anti-aspergerpersonlighet. Jag får lust att lägga mig ner och skrika när jag vet vad jag ska göra, och jag kan inte säga vissa saker under en lång tid för jag tycker inte om vanor. Det låter helt sjukt märker jag nu, men ibland är det rätt bra. Jag skulle tillexempel inte börja bita på naglarna, och om jag kom på mig själv med att göra det nån gång, skulle jag sluta direkt. Det är ju fräscht att veta.

one day i'll move to paris/i promise/i'm on it


anton corbijn

Hemma! Haft det schuuuukt bra alltså. Paris kändes verkligen som min grej, och när jag hittar usb-sladden ska jag visa er varför. Ska hålla mig hemma några dagar nu och bara vila och tagga inför Arvika! En läskig grej är att jag inte har fattat att det är sommarlov än, det känns som att jag har en massa åtaganden och egentligen inte är ledig på riktigt. Drömmer om ogjorda skolarbeten gör jag också. Skärpning där.

i'm to say goodbye


lookbook

Okej hörni, jag sticker till Paris natten till lördag och när jag kommer hem kan det bli så att jag bara hinner packa upp och packa om. Imorgon borde jag egentligen vila så att jag orkar när bussen går klockan tre sen på natten, men jag är inte den som bangar världens bästa idé, så det är klart att jag ska fira midsommar med!
Det var mest det. Kanske är det hejdå nu, alltså. Ett tag. Sköt om er i så fall (och i annat fall kan ni sköta om er ändå)!

you're the boss, applesauce


nån blogg...?

Jag, tjejen som inte sover varken om dagarna eller nätterna ni vet, somnade klockan ett idag och sov några nätta timmar runt lunch. Och dra mig baklänges om jag inte blev ännu tröttare. Det kanske i och för sig är femton minuter lång en ultimat powernap är, och inte hundraåttio. Oh well. Dags att börja utnyttja sommarlovet på riktigt nu istället.

"Oh, I don't pay attention to what they write about me. I just measure it in inches."
- Andy Warhol

well and then I'll pretend that I actually give a crap... or no I won't



dunno, men Libertines vet jag.

1. När sommaren kommer lyssnar man på indierock. Så är det liksom, och jag ville bara säga det.
2. Mejerijätten Valio kan det här med logik. "Våra laktosfria produkter är 100% fria från laktos". No shit, Sherlock!
3. Det är verkligen intressant att folk faktiskt tycks bli förvånade över att vi inte har perfekt väder bara för juni rent praktiskt räknas som sommarmånad. Besviket påpekas det att nu får det vara nog med regn, det är ju sommar!!!!! precis som det någonsin varit varmt och uppehåll runt midsommar. Precis som om Sverige plötsligt flyttade ner och la sig till rätta vid medelhavet. Folk kanske litade på att växthuseffekten skulle kirra biffen, men kom igen, mediemyt hallå?!

some day, i'll be kate moss



Mötte upp Ida i Kalmar och köpte en massa tråkiga grejer. Typ vita H&M-strumpor.
Borde köpt ett schampo med för det finns aldrig något hemma - däremot väldigt många balsam, av någon konstig anledning. Tror pappa har lite besvär med det där, kan precis se hur han går där och funderar, och sedan kommer på den briljant kapitalistiska idéen att ta det dyraste som det står "hair" på, för det borde ju vara okej.
Problemet är bara att det dyraste som det står "hair" på inte är schampo, pappa. Det är balsam.

freak me out




pardey + dagens pardeymusik:

Late Of The Pier - Heartbeat
TV on the Radio - Staring at the sun (Hollertrox remix)
The Magnetic Fields - Luckiest guy on the lower east side
The Cure - Boys Don't Cry
Chairlift - Frozen Strawberries
The Veronicas - Untouched
Röyksopp - Happy up here (Boys Noize remix)
The Black Kids - Love me already
Pacific! - Hot Lips
The Offspring - Hit that
De/Vision - Try to forget
Welle: Erdball - Deine Augen

one night to speed up truth



le fashion

Jag är så jävla trött, måste sova så att jag får ihop mitt liv här.
Har förresten tankar om extraknäck, ska jobba på det i sommar (hysteriskt rolig ordvits där om ni missade det)... Jag är ju bara 16, så tomt CV men väluppfostrad och ambitiös. Bra betyg. Gör i princip vad fan som helst sålänge jag slipper dötid. Om jag säger så på ett svordomsreducerat sätt tycker jag att jag är en dröm för alla arbetsgivare som gärna sparar pengar på billiga snorungar. Smooth.

losing the reasons why


?

Thoughts of the day:
1. Jag borde verkligen lära mig sova på dagen, eller åtminstone somna om, eftersom jag nu inte har tid att sova när det är meningen att man ska sova.
2. Jag når nog aldrig himmelriket, för idag när vi sjöng på kyrkans nyinvigning/avtackning-grej svor jag i guds hus. Jag hade sovit typ tre timmar, knölat mig upp jättetidigt bara för att sitta fast i tre timmar i en nymålad kyrka som förvärrade min redan bisarra huvudvärk med diverse frigjorda kemikalier. "Jävla linolja", röt jag.
3. Om jag fick välja att leva på en sak resten av mitt liv utan att ta hänsyn till näringsinnehåll och sånt, skulle jag välja kombinationen mozartkulor + mjölk. Då fick jag min himmel utan den helige andes hjälp.
4. Killar med lockigt brunt hår är det bästa jag vet (soundtrack: Armand Mirpour - Curly Boys Law).


SPIKE'S WHAT IN THE WHATMENT?


Camilla Åkrans?

Inspirationen tryter medan jag sadlar om för sommarlov. Vi kan låta Amanda bjuda på sig själv så länge!
Jag: Hm, vi får flytta på oss, jag tror det kommer en bil bakom oss.
Hon: Nejdå, bara en ambulans.

Förövrigt ska jag röra på mig nu, till Amanda och mysa och fixa oss, sen vidare på förfest + avslutningsfest. Ännu är det inte helt slut med niorna!

satisfied with the best



Jag fick en bok av min förskollärare häromdagen, och den vittnade verkligen om hur jag var som fem-sexåring (och hur jag är nu). Jag hade fått skriftliga uppgifter som jag skulle svara på och rita en bild till. Jag hittade mycket intressant.
1. Observerade att jag redan där visade att jag hellre skrev än ritade och annat trams, för texten tar upp hela utrymmet och så finns det en streckgubbe i ena hörnet. Om jag inte ens ritade som liten (kom igen, alla barn gör det!) så är det ju inte konstigt att jag inte gärna gör det nu.
2. På uppgiften "vilken bok är din favorit?", svarade jag helt enkelt munsagor. Åh.
3. Jag visste verkligen vad jag skulle berätta om, vad folk ville veta. När frågan var om jag hade lekt något farligt skrev jag "Jag och Julia har bolat boll i bilen bollen kom på Malin det var hon som sköde". Stort haha på det, men det var ju faktiskt en farlig lek, inte bara ur ett barns synpunkt.

the end




1. sista timmen i cafeterian, snygg pose Hanna, verkligen gorgeous... 2. vi har bara festen kvar. 3. fem går på bal, typ...  vi hade roligare än det ser ut som, promise.

Tack för igår alla, det var brabrabra.

communication



intressant dag, och mina lärare dansar jättesnyggt.


gone drifting


jag har en kamera! I alla fall ett tag.

Idag var jag uppe klockan fem och sjöng för mamma att hon må leva ut i hundrade år. Det är inte helt lätt att sjunga solo klockan 05.00... jag är nog en ganska god dotter, men så har jag ju en god mor med. Grattis du!

to-to-tonight


Anton Corbijn/Depeche Mode

God Help The Girl - Come Monday Night
The Toxic Avenger - Escape
Marina and the Diamonds - Mowgli's Road
Asobi Seksu - Me And Mary
The Bloody Beetroots (ft. Steve Aoki) - Warp 1.9
Of Montreal - An Eluardian Instance
Loney Dear - I Am John
The Pixies - Where Is My Mind?
The Undertones - Teenage Kicks
Depeche Mode - Just Can't Get Enough (nån speciell version på limited edition/gammal singel? hjälp mig!)


right now you're the only thing that's making any sense


jamen, ni vet

Idag har jag sovit länge, ätit nutella till lunch och planerat vår avslutningsvecka. Fint. Hade dock en incident när jag skulle dra från Carolina, och jag kan ju bara hoppas att jag aldrig mer i mitt liv behöver säga "Carolina... varför har du lagt det genomblöta paraplyet i min sko?". Ehe.
Jag tjötar ju jämt om Carolina och Amanda här, dom är liksom (väldigt bra) vardag. Vill ni veta vilka de är bloggar dom här och här!

whiter shade of pale


Camilla Åkrans/Elle sweden

festivalbloggen skriver jag om midsommar, och inser att det är typ... snart. Tiden fortsätter driva gäck med mig.
Det kommer förresten mer musik snart, har varit dålig på det lately. Men jaja, spring och rösta med er nu, ni som kan! Det är tydligen viktigt, säger dom.


om du vill ha mig/nu kan du få mig så lätt



Okej, jag kommer hata detta inlägget sen. Jag gillar inte när folk har 13-årings-crushes på Håkan Hellström. Jag tycker det är läskigt med skrikande och gråtande tjejer framför en scen över huvud taget (det skulle skada min image, även om jag själv var den tjejen när jag var tretton). Jag älskar musik, men det är en förbrukningsvara och jag håller mig helst distansierad, även om själva musiken både berör och påverkar mig. Men detta alltså... för mig är detta minnen, lycka, sorg och verklig musikalisk storhet. På en gång.

Om vi glömmer Hellström, så har jag haft två bra första dagar på mitt nya år. Tänker börja den tredje med att inviga utomhusjoggingsäsongen (7 juni, hrm, men nu glömmer vi hopprepet) och äta brunch - jag älskar det ordet - och kolla på Sweeny Todd med Carolina. Carolina är min personliga prozac.

monkeys in my heart


the knightcat

Mamma väckte mig för ett par timmar sen i min sovmorgon (jag har seriöst sovit typ femton timmar denna veckan men nu är det över och jag var så jävla glad), och lät hysterisk på rösten.
- Hanna, har du min hårborste?
- Eh... det är möjligt. Ja, det har jag.
- Mitt hår är ... överallt! Vad ska jag göra nu?
(här håller jag på att lägga på)
- Men du, du väckte mig... jag kan komma med den lite senare, eller om du behöver den nu så kan du väl ta bilen hit?
- Äh, då får jag väl... ta en gaffel! (klick)

Hoppsan. Det är ju tur att hon inte har jättestort hår eller så, men jag får nog ändå pallra mig dit nu... gaffel.

I'm the luckiest guy on the lower east side



FÖR JAG HAR TVÅ SNYGGINGAR HÄR!

WARP ONE POINT NINE



Klicka fullscreen + high quality för fetaste videon ever på fullskärm. Och hands up alla ni som vll ha Steve Aokis t-shirt?!

birthday kid


liten med mamma & pappa!   om bilden ser konstig ut gör den sig bättre på bilddagboken.

Jag fyller sexton idag. Det är konstigt, men jag är nöjd.

beundrar varje steg du tar



Dusan Reljin

chanson d'été




Hur kan jag någonsin skriva uppsatser nu? Vill bara lägga mig ner och lägga av... men vem gör så när det är en och en halv vecka kvar?

RSS 2.0