the thoughts of today

Jag har gjort nya spännande upptäckter.

a) Om man trycker på ett speciellt ställe på min rygg rycker det i min vänstra handled. Jag är chockad - jag trodde sånt bara var hokus pokus.
b) City! Said it before, jag vet, men det är en relativt ny upptäckt i alla fall. Sådär svenskt, inte-creddigt och mysigt.
c) Folk envisas med att säga osocial när ordet dom vill komma åt är asocial.

Kommentarer
Postat av: Emil

Det är en ganska vanlig missuppfattning att tro att den korrekta termen för osocial är asocial. Så är det inte, utan båda orden existerar. Däremot finns det en viss skilland mellan dem.

Antagligen har dina kamrater helt rätt när de säger osocial - det är ju nämligen den vardagliga termen för "att inte vara social".

Asocial däremot är någonting annat. Ett fint ord, visst. Men det är inte synomym till osocial. Att vara asocial handlar snarare om ett avvikande/sjukligt beteende.



Så osocial fungerar mao alldeles utmärkt att använda. Likväl asocial. Vilket man bör använda beror helt på vad man menar med ordet.

2009-02-20 @ 13:25:21
URL: http://emilbloggar.blogg.se/
Postat av: Hanna

Isåfall är det något nyligen påkommet, och jag ber om ursäkt. Jag har aldrig sett osocial i någon ordbok eller liknande, och då jag slått upp det på nätet har jag blivit hänvisad till just asocial.

2009-02-20 @ 18:15:51
URL: http://asymmetrisk.blogg.se/
Postat av: Emil

Det är klurigt faktiskt. För mig är det absolut skillnad mellan orden, om än den kan tyckas marginell.



Jag googlade lite nu och ser att det även kan heta t.ex. dissocial personlighetsstörning och faktiskt även insocial. Här är ju skillnaden verkligen hårfin.

2009-02-20 @ 22:45:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0